fredag 15 juli 2016

Äktenskapsförord i efterhand

Äktenskapsförord i efterhand

Med vårt stöd får ni hjälp direkt. Få tid för möte med er personliga rådgivare redan idag. Telefonrådgivning eller i möte. Vi kan all familje- och affärsjuridik!


Ladda hem checklistan idag. Planera begravningen hemifrån. Tänk dock på att avkastning av enskild egendom blir giftorättsgods, exempelvis sparränta som bankkontot inbringar. Det är däremot viktigt att vara medveten om att äktenskapsförordet inte är giltigt förens den dag då handlingarna ges in till Skatteverket (kap § st ÄktB).


Det går alltså bra att skicka in äktenskapsförordet för registrering hos Skatteverket nu i efterhand. Tänk på att ni behöver skicka in handlingarna i original. Att skriva ett äktenskapsförord i efterhand är fullt möjligt och därmed kan du skriva in din mottagning som enskild egendom. Så länge ni som makar är överens om att denna egendom (mottagningen) ska vara din enskilda egendom finns det ingenting i lagstiftningen som går emot det ni som makar har kommit fram till. Går det att skriva äktenskapsförord i efterhand ? Ja, det går att skriva äktenskapsförord både innan och efter giftermålet.


Äktenskapsförord i efterhand

Hon har nyligen gift sig med sin andra man, efter rätt kort bekantskap. Det snabba svaret är att det är fullt möjligt. Det är dessutom inte någon undantagsregel utan framgår uttryckligen av Äktenskapsbalken. Kan jag i efterhand skriva ett äktenskapsförord som täcker allt eller gäller det från och med att de skrivs? Det går bra att skriva äktenskapsförordet efter att ni gift er men tänk på att det måste registreras hos skatteverket för att det ska vara giltigt.


Kontakta oss för gratis rådgivning. Alla bråkar och livet som gift är verkligen inte en dans på röda rosor, särskillt inte när man får barn. Registrera äktenskapsförord.


Gör så här för att registrera ett äktenskapsförord hos Skatteverket: Skriv äktenskapsförordet. Eftersom det kan se ut på olika sätt finns ingen särskild blankett. Det kan därför vara bra att kontakta en jurist för att få hjälp att formulera äktenskapsförordet. När behöver man ett äktenskapsförord ? Jag har en kompis som jag skulle vilja ge lite goda råd. Advokat Edelhjelm svarar på era frågor.


Ett äktenskapsförord kan vara bra att skriva om ni vill att något ska hamna utanför giftorätten. Om det däremot inte finns något äktenskapsförord är huvudregeln att all egendom som ni äger är s. Vanliga frågor och svar Kostar det något att skapa ett avtal? Nej, det är gratis att fylla i avtalsmallen (formuläret) och du kan spara och fortsätta när du vill.


Ett registrerat äktenskapsförord är bindande och kan inte ensidigt frångås eller hävas av den ena maken. För att ångra ett äktenskapsförord krävs det att båda är överens och skriver under ett nytt äktenskapsförord om att det tidigare inte längre ska gälla. Juridik lättförståeligt från äktenskapsförord till arvsfrågor och testamente. I olika livsskeden behöver vi känna till vilka rättigheter och skyldigheter vi har inför lagen.


Många situationer där vi går igenom förändringar i livet innebär också rättsliga ändringar som kan kännas svåra att förstå sig på. Detta gäller om inget äktenskapsförord har skrivits mellan makarna. Alltså ska den maken som äger mest lösa ut den make som äger mindre, genom att betala mellanskillnaden, för att få behålla sina ägodelar.


Genom ett äktenskapsförord kan man bestämma att egendom inte ska hälftendelas vid skilsmässa. Nej, du kan nu inte i efterhand ställa upp villkor för en egendom som du inte längre äger. För att stugan idag ska kunna bli din dotters enskilda egendom krävs att hon och hennes make själva i ett äktenskapsförord avtalar om att stugan ska vara hennes enskilda egendom, vilket i rådande familjesituation kanske inte låter som helt lätt.


I annat fall gäller äktenskapsförordet först från och med den dag då det ges in till Skatteverket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg