måndag 25 juli 2016

Sluta snusa vad händer i kroppen

Sluta snusa i dag med effektivt program. Fri frakt, bra priser och stort produktutbud på Kronans apotek. Vad händer i kroppen när du slutar snusa ? Från tobakssnuset under läppen sprids tusentals ämnen ut i kroppen , via blodet. De kan skada din kropp och göra dig sjuk.


Ju tidigare du börjar, desto större är riskerna.

Detta händer tidsmässigt i kroppen vid rökstopp minuter efter den sista cigaretten: Slutar man att förorena luften omkring sig. Sjunker blodtrycket till det normala. Har man tagit bort en orsak till att tidigt få rynkor i ansiktet. Om du av någon anledning väljer att sluta med nikotin är det mycket som börjar hända i kroppen.


Här har vi listat vad du kan vänta dig i form av abstinens och återhämtning, och hur du bäst hanterar det dag för dag. Det är ingen nyhet att det är lättare sagt än gjort att sluta röka. De flesta rökare har vid något tillfälle tänkt tanken, men utmaningarna såsom psykiska utsättningssymtom och nikotinabstinens kan orsaka stora besvär. En del av de lokala skador som snuset kan ge i munnen i form av fördjupningar i tandköttet och frilagda tandhalsar kan repareras, medan andra blir bestående också om en person slutar snusa.


Annars är mat är en trevlig belöning.

Många går upp några kilo när de slutat snusa. Men det är lätt att gå ner dem igen och håller man lite koll så behöver man inte gå upp dem. Att sluta snusa minskar visserligen kroppens energiförbrukning något men det är absolut möjligt att sluta snusa utan att gå upp i vikt. Men sluta snusa för det är inte bra för kroppen.


Det spelar ingen roll om det är svagt snus. Jag har slutat snusa men mådde inte dåligt eller fick inte huvudvärk. Kroppen får ändå i sig nikotin och det skadar.


En tidslinje över vad som händer med kroppen när man slutar röka (från whyquit.com) Nedanstående tidslinje reflekterar genomsnittliga värden, och kan bara appliceras på dem som slutar ”cold turkey” och som alltså inte använder sig av nikotinplåster eller andra produkter som förlänger abstinensbesvären och i många fall skapar egna symptom. Av alla svenska män under år snusar procent dagligen. Bland kvinnorna snusar procent varje dag, men antalet kvinnliga snusare ökar stadigt. Vanligast är snusandet i åldrarna till år och antalet sjunker enligt statistiken med stigande ålder. Det händer i kroppen när du slutar röka.


Nikotinet i ditt blodomlopp har reducerats med över procent. De fysiska och psykologiska biverkningarna kan vara jobbiga för din omgivning. Därför är det bra om dina närstående är medvetna om vad som händer i kroppen , så blir det enklare för dig och trevligare för din omgivning. Vill du sluta snusa med hjälp av nikotinfritt snus? Professor Kevin Moore förklarar varför alla borde testa att ge upp alkohol ett tag – och fem fördelar med att sluta dricka.


The Independent har gjort en studie som gick ut på att över 1män och kvinnor fick avstå alkohol i en månad.

Jag vill sluta snusa – hur gör jag? Om du har bestämt dig för att sluta snusa , grattis! Det är bra för såväl din hälsa som din ekonomi, för låt oss vara ärliga, snus är inte gratis.


Det kan vara bra att inledningsvis ha en plan men också ställa sig frågan, varför snusar du och varför vill du sluta att snusa. Här är listan som avslöjar vad som händer när du fimpar för gott. När du slutar röka sker en rad av förändringar i din kropp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg