onsdag 18 december 2019

Varför går misshandlade kvinnor tillbaka

Varför går misshandlade kvinnor tillbaka

I många fall så brukar kvinnan gå tillbaka en tid till mannen! Det kan även sluta med att kvinnan hittar en annan man som är snäll och trevlig och behandlar henne med respekt. Men då tycker hon att han är en mes och ramlar snart i armarna på ännu en kvinnomisshandlare. Gillar vissa kvinnor innerst inne män som.


Varför går misshandlade kvinnor tillbaka

Några forskare har försökt beskriva hur våldet kan normaliseras och hur uppbrottet ser ut för misshandlade kvinnor i heterosexuella parrelationer. Normaliseringsprocessen. Det kan vara svårt för omgivningen att förstå varför någon stannar i en relation där honutsätts för våld. Om han inte har gått i terapi en längre tid efter att ni gjort slut och dessutom har en terapeut som kan intyga att en stor förändring har ägt rum är det inte troligt att han har förändrats. Gör allt vad du kan för att inte gå tillbaka till den person som har misshandlat dig.


Det känns som att de försöker trötta ut mig och skicka omkring mig tills jag ger upp och går tillbaka till den här relationen som jag vet kommer ta livet av mig, säger Sara. Ett misslyckande varje gång” Ett sätt för våldsutsatta att få en lägenhet snabbt är genom så kallade förturslägenheter som staden tillhandahåller. Vägen tillbaka till livet.


Det skyddade boende som Sandra fick komma till, drivs av Kvinna till Kvinnas partnerorganisation Association of Citizens Budućnost i Bosnien-Hercegovina. De arbetar för att tillgodose människors rättigheter, med ett särskilt fokus på kvinnor och barn. Där fick Sandra dagliga samtal med en psykolog.


Om man dessutom har varit i en destruktiv relation men ändå går tillbaka till den partnern, kan det bero på att man inte tror att man kan få någon eller något bättre. Men sen finns det ju såklart relationer med psykisk eller fysisk misshandel där man sitter fast och kanske behöver hjälp att komma ur. SAMMANFATTNING Syftet med denna uppsats var att få förståelse för vilka sociala faktorer som leder till att misshandlade kvinnor bryter upp från ett misshandelsförhållande samt hur. Det är viktigt att som utomstående försöka hjälpa kvinnan att bryta isoleringen, att lyssna utan att ha förutfattade meningar och att finnas kvar även om kvinnan går tillbaka till mannen. Utomståendes stöd kan vara ovärderligt för att möjliggöra ett slutgiltigt uppbrott.


Genom teoretiska reflektioner och djupintervjuer med våldsutsatta kvinnor visar författarna på det traumatiska band som knyter kvinnan till den våldsamma mannen. Ett psykologiskt band med flera enskilda trådar som inte enkelt låter sig lösas upp. Hur detta emotionella band är uppbyggt diskuteras ingående. Författarnas analys bygger på djupintervjuer med misshandlade kvinnor och hur de ser på det egna uppbrottet från en relation. SOMLIGA experter säger att sannolikheten för att en kvinna skall bli dödad av sin man eller pojkvän är större än sannolikheten för att hon skall bli dödad av någon annan, alla kategorier inräknade.


Varför misshandlar män kvinnor ? Bland de personer som blev utsatta för grov misshandel uppgav 2procent av kvinnorna och procent av männen att de uppsökte, eller hade behövt uppsöka, en läkare, sjuksköterska eller tandläkare. Och ”Utsatta kvinnor har ofta sämre ekonomiska förutsättningar än kvinnor som inte blivit utsatta. En uppseendeväckande studie från Norge visar att kvinnor slår – oftare än män. Ja givetvis, ibland slår kvinnan och mannen slår inte tillbaka.


Dessa män har ofta en narcissistisk personlighetsstörning. Detta har ä ven hänt min v. Steven Stosny vill att båda makarna ska gå igenom programmet, men helst i skilda grupper. I terapin går man inte in på vad som hänt i det förflutna. Förutsättningarna är klara, de är där för att de dömts för misshandel. Eller har blivit misshandlade.


Kvinnorna , offren, behöver ofta precis samma kunskaper som männen. Brott i nära relationer. För dagbok – kan vara skönt att se tillbaka och märka vilka framsteg du gör. Sök någon som du kan prata med.


En god vän eller familjemedlem du litar på kan räcka långt. Söker du professionell hjälp så kontrollera att den du ska gå hos verkligen är insatt i vad psykisk misshandel innebär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg