torsdag 19 december 2019

Vad gör en troende kristen

Man kan inte vara en icke troende kristen. Själva ordet kristen betyder en som tror att Jesus är Kristus, dvs Messias (och följaktligen också tror på hans ord). Uttrycket icke troende kristen är följaktligen lika orimligt som uttrycket icke tvivlande skeptiker - det är helt enkelt en omöjlig ordsammansättning. Om kristen tro Vill du veta mer om kristen tro ? Eller funderar du över hur man blir kristen ?

Här på webben kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro. En sann kristen tro bejakar därför korsets väg, att vi alla har ett kors att bära vad gäller försakelser och uppoffringar.


Vill du ha mer information om kristen tro eller har ytterligare frågor, sök kontakt med en lokal kyrka på din ort. Finns det några bevis på Guds existens? Det vardagliga livet ser ut som vilket annat liv som helst. Den kristna tron påverkar t.

Hur en kristen tro tar sig uttryck hos en sekulariserad kristen varierar. Svenska kyrkan fördömer övergreppen på kristna men beslutar inte om vad som juridiskt sett är ett folkmord. Hur olika kristna tänker i livsstilsfrågor beror bl.


En del kristna dricker inte alkohol, medan andra kristna inte ser någon skada i det. Räcker det att bara tro ? När en människa har verklig tro så kommer den ofrånkomligen till uttryck i handlingar som är i harmoni med denna tro. Vad gör en troende , praktiserande kristen ? Vad innebär det att vara en troende , praktiserande kristen ? Det beror bland annat på att kristna har vant sig vid att förklara allt vad muslimer gör med att de är muslimer. Om en befrielserörelse någonstans i världen kallar sig ”Jihad” och ställer politiska krav utifrån islam, så tror många i Europa att konflikten bottnar i religiösa motsättningar.


Trots vägande skillnader mellan några tolkningar och uppfattningar delar de kristna en mängd föreställningar som menas vara väsentliga för deras tro. Kärnan i kristen tro är att de syndiga människorna genom Jesu död och uppståndelse kan bli försonade med Gu erhålla nåd och löftet om evigt liv. Detta är den kristna tron i ett nötskal.


Kristendomen är unik bland mycket att tro på, eftersom Kristendom handlar mer om relationer än om religiösa utövningar. Istället för att följa en lista med vad man får göra och inte, är en kristens mål att utveckla en nära relation med Gud.

Men jag han en liten fundering om vad man faktiskt gör när man är kristen. Har en klasskompis som är kristen , men hon är inte så som jag trodde att kristna skulle vara, och hon säger då att hon är en ny ung variant av kristna. Så vad är det egentligen kristna gör , dvs vad måste man göra för att klassas som en kristen ? Att sprida kristen tro är ett lagarbete.


Men det finns vissa personer som sticker ut från mängden, och som flertalet människor känner till. Dagen har rankat de personer i Sverige som i vårt tycke främst gör den kristna tron känd. Läs också Så gjorde vi listan.


Alla säger, bara du tror på att Jesus dog för dig och uppstod så ska du få evigt liv. Om jag skulle ha tron men inte ha ett aktivt kristet liv, vad innebär det? Jag är inte ute efter en genväg, för jag vill ha en bättre relation till Jesus.


Men vad vet jag, jag vill tro och det enda jag tror idag är att Naturkatastroferna som sker är jordens sätt att säga ifrån så jag tror väl på något men frågan är bara VAD …. Människor som säger att jag är en kristen människa i Stockholm i dag är en i folkhavet bland ateister och muslimer. Han är numera vd för ett produktionsbolag som gör film om kristen tro. Hon är muslim och förälskade sig i kristen man som hon inledde ett förhållande med.


Kunde deras böner och ceremonier inlemmas i en kristen. Att tro på ”Ingen gud” uttrycker en tro !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg