tisdag 10 december 2019

Sätta upp gardinstång mått

Sätta upp gardinstång mått

Montera gardinstång – Ett lagom mått ! Ungefär där kryssen är placerade på skissen ovan. Gardinstång på rätt ställe! En för kort gardinstång ger fönster en instängd förkrympt känsla.


Hänger man sedan flera gardinlängder utanför fönsterkarmen, då ger det en illusion av ett mycket större och bredare fönster. Oftast vinner ett fönster, och hela rummet, på att inte gardinen skymmer rutorna (och ljusflödet). Höj gardinstången en bit mot taket för mer rymd. Gillar du mycket gardintyg, men har små fönster kan du passa på att trolla med gardinerna! Häng gardinerna ända uppifrån taket – det får takhöjden att upplevas så mycket högre.


Att montera gardinstången så högt upp som möjligt, eller åtminstone en bra bit över fönstrets överkant, är en enkel och effektivt metod för att åstadkomma just det. Man vill ju inte ha gardinpaketet i huvudet under fönsterputsen :) Om man inte vill sätta upp gardinskena i taket men ändå vill ha hotellkänslan. Sätt då upp gardinstången från taket med speciella takfästen. Då ser det ut som gardinen smälter in med taket på ett stilfullt inredningsvis :) 5. Hur monterar man en gardinstång ? Vi hjälper dig att montera en gardinstång med hjälp av beslag i hållare eller vägg. Köp gardinstång online på Hemtex.


Bakom varje gardin finns en gardinstång eller en gardinskena. Den, och hur du sätter upp den, är väldigt viktigt för att slutresultatet ska bli bra. Du kan välja en av våra gardinstänger där stången är en del av gardinlösningen.


Mät upp mitten på fönsterkarmen och märk ut mitten av skenan på väggen (med hjälp av en vinkelhake). Mät från denna punkt i taket upp platserna för beslagen längst ut till höger respektive vänster. Se till att mellanrummet mellan beslag och fönster är tillräckligt stort, så att gardinerna obehindrat kan dras för och ifrån. Hos oss hittar du väldesignade och lättglidande skensystem för gardiner till låga priser. Vi har gardinsskenor med ett, två eller tre spår, i både raka delar.


Lagom tills det att jag skulle upp med gardinstänger kom en Åhlénstidning med gardintema. Jag tycker nog att det beror lite på vilken takhöjd man har men hellre för högt än för lågt! Shoppa gardiner till bra pris: bonprix. Välj rätt gardinstång. Sätt inte upp en för tunn gardinstång i breda fönster – stången kan ”dippa” om gardinen blir för tung, det är inte snyggt.


Då kan man sätta ytterligare en hållare på mitten som håller gardinstången rak. Det finns gardinstänger i många dimensioner och storlekar, just för att detta inte ska. För att öppna upp ett rum är knepet att låta gardinstången vara längre än fönstrens bredd och låta gardinerna hänga vid sidorna av fönstret.


Sätta upp gardinstång mått

På så vis kommer gardinerna inte att skyla fönstret, utan rama in och släppa in maximalt med dagsljus, för en luftigare och rymligare känsla. En skena är bästa sättet att sätta upp gardinen. Den maximala höjden som du kan dra ut rullgardinen.


Maken håller på och skall sätta upp gardinstång. Jag gillar att sätta så få veck som möjligt, då drar gardinen ihop sig minst och man kan på så vis dra ut den till maxlängd. Ju fler och skarpare veck du gör, ju kortare blir gardinen. Tänk på att kroken (se på bilden) ska ha böjen på mitten, inte högst upp.


Här samlar vi en mängd gardinstänger från diverse olika återförsäljare. För att få det resultatet du önskar dig så krävs det en bra gardinstång. Oavsett hur snygga gardiner du har valt så kan resultatet bli en besvikelse ifall gardinstången ej passar till gardinerna eller det rum som du har valt att sätta upp dina gardiner i. Du kan ha de perfekta gardinerna med underbara mönster och färger, men passar inte gardinstången in kommer resultatet inte bli som du önskar. Skaffa en gardinstång som är lätt att sätta upp i taket eller på väggen och med färg och form anpassad efter rummet - resultatet kan bli fantastiskt! Idag ska jag som utlovat visa er hur jag satte upp mina gardiner från tak till golv.


Jag valde att sätta två paralella skenor i taket för att få den där riktiga hotellkänslan. Men vill man räcker det såklart med en skena. Trots att gipsskivor för tak och väggar inomhus som regel inte är tjockare än mm kan du, med rätt fästdon, belasta ytorna med åtskilliga kilon per fästpunkt.


I en enkel X-krok kan du till exempel hänga ett upp till kilo tungt föremål. Den tyngd som vägg och fäste maximalt ska orka hålla, är alltid angivet med god marginal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg