måndag 16 december 2019

Svartlistade företag på nätet

Svartlistade företag på nätet

Varningslistan varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös. Hur vet du om ett företag på nätet är seriöst eller inte? Med Easycredits tips reducerar du risken att någonsin bli lurad på nätet. Flera av företagen är så kallade abonnemangsfällor.


Svartlistade företag på nätet

Det typiska för dem är att de annonserar på nätet , ofta i sociala medier, där de lockar med erbjudanden om billiga eller gratis telefoner eller sneakers eller andra varor, mot att man ger dem sina personuppgifter. Framför allt vill de komma åt kontokortsnummer. Svartlistade Företag På Nätet. Sveriges mest omfattande Varningslista på nätet.


Varningslistan från Förenade Bolag visar bilder på fakturor och unik information om varningslistade företag och deras metoder. Genom särskilt utredningsarbete kan vi kartlägga och förstå hur bolagen arbetar och samverkar därför med myndigheter som exempelvis Skatteverket och Polisen. Boxman beklagade då omedelbart det inträffade.


Svartlistade företag på nätet

Nämnden prövar tvister mellan konsumenter och företag. Kan bli stora konsekvenser” Av de 1företag som svartlistas har funnits med på listan tidigare under de två senaste åren. När Maria försökte ta reda på mer om Carl upptäckte hon att han under flera år lurat kvinnor, och även suttit i fängelse dömd för bedrägerier.


Hon tog kontakt med andra drabbade och ringde även några av dem. Först trodde de inte på mig, men när jag berättade vad jag upptäckt blev de förvånade och kanske lite förskräckta. Jag var inne på en site med alla registrerade dataföretag i Sverige. Det fanns också med en del svartlistade företag.


Ett exempel är Humblas Data. Någon som vet varför just det företaget är svartlistat? Skulle vara kul att höra.


Det skulle också vara bra om ni vill varna för något ställe där ni h. Motorn på den begagnade bilen havererade efter 6mils körning. I det första behövde kamkedjan bytas och i det andra var det fel på bilens värmesystem. På byråns kundlista finns även minst personer eller företag som har svartlistats av bland annat USA:s finansdepartement.


Utsatta för sanktioner. Företagen har då i de flesta fall utsatts för ekonomiska sanktioner, vilket kortfattat innebär att man förbjuder handel med företaget. Tänk också på att varor som säljs på nätet kan vara förfalskningar, så kallade piratkopior. Var extra försiktig om priset på varan är orimligt lågt.


Databasen, som ska göras tillgänglig på nätet i slutet på maj, vänder sig till företag som vill kolla upp potentiella arbetstagare, det uppger BBC News. Enligt uppgift ska redan stora engelska företag som Harrods, Selfridges och Reed Managed Services ha anmält sitt intresse. Alla poster taggade som svartlistade företag. Lekia, Leklust och Barnens hus.


Värdet på denna blogg. Visa mer av OBS Skojare! På Konsumentverket har vi förmånen att varje dag få arbeta med frågor som är viktiga för alla. Vi vägleder tusentals konsumenter varje månad. Samtalstaxan beror på ditt telefonabonnemang.


Om det är ett pågående brott, eller en akut situation, ska du alltid ringa 112. För att kunna ändra eller komplettera en tidigare gjord anmälan måste du uppge ärendenumret på din.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg