måndag 16 december 2019

Takkassetter plåt

Takkassetter plåt

Kassetten kompletteras på plats med underlagspapp, ytpapp, taktegel eller plåt. På betongvalv monteras bärande stommar på valvet för att sen bära oisolerade takkassetter. Valvet isoleras och eventuellt levererar vi även kalla vindsväggar till t. Varma utrymmen kan med fördel täckas med isolerade takkassetter. De isolerade takelementen levereras färdigställda för montering, anpassade för projektet med valda förmonterade taktillbehör.


Takelementen består av en cellplastkärna med plåt på över- och undersida som är okänsligt för fukt, vilket medför att montering kan ske året om, även vid nederbörd. För att samla information om de olika taksystemen intervjuades olika aktörer inom byggbranschen, en omfattande litteraturstudie gjordes och information via Internet samlades in. Utifrån denna undersökning analyserades de olika systemens för- och nackdelar. Inget annat byggmaterial rymmer sån variationsrikedom i uttrycket som plåt.


Det är tur att du och alla andra plåtslagare finns – utan er skulle det inte bli några snygga plåttak. Hos oss på Plannja hittar du planplåt och produkter som du kan lita på i alla väder – år ut och år. PreFast ska leverera väggelement, takstolar och råspontluckor till en nybyggnation av gruppbostäder i Näsum. Bakom gruppbostäderna står JSB som bygger åt. Takkassetter … uppdateras.


Då byggytorna i städerna blir mindre och byggprocessen ska gå fortare blir logistiken allt viktigare. Den formade taklamellen PAROC ROX är av obrännbar stenullsisolering och används som fyllning i korrugerad plåt till nya flacka tak. Den formade takisoleringslamellen är utvecklad för att ge ett hållbart, hårt och brandsäkert underlag till en diffusionsspärr och ett isoleringsskikt.


Det är alltid enkelt att prata om produkten och då framförallt med dem som känner oss. Lågprofilerad plåtar Ruukkis lågprofilerade plåt , tillverkad av råmaterial av hög kvalitet, utgör ett hållbart och kostnadseffektivt val för fasader. Våra lågprofilerade plåtar är tillgängliga i olika former, beläggningar och färger. Stavarna placeras i både övre och undre profilen när plåten ligger tvärs väggen (figuren till höger).


För ytterligare uppgifter hänvisas till Stålbyggnadsinstitutets (SBI) publikation 12 Projektering av Industri- och Hallbyggnader. PIR – Polyisocyanurat – är ett unikt material där isoleringstjockleken kan minskas till nästan hälften jämfört med mineralull och EPS. En lösning som håller i vått och torrt.


Gör ett bestående intryck. Ta det säkra före det osäkra. Lågenergitak från Nordic Therm AB. Passar både nyproduktion och renovering. Man kan få i princip alla färger bland annat aluzink och rött.


Takkassetter plåt

Inga material som möglar. Självbärande takkassetter med färdigutsida. Du behöver inga takstolar, råspont, takpapp, isolering, pe folie. Det enda du behöver är evetuellt ett.


Paroc Aluett aluminiumplåt från Paroc AB. Mönsterpräglad aluminiumplåt. Ytbeklädnad för inomhusförlagda rör, isolerade med rörskålar. Flens Byggelement tillverkar och levererar utfackningsväggar i trä och plåt till byggindustrin.


Takkassetter plåt

Vi har en hög innovations- och servicegrad och strävar efter att sälja och leverera lösningar som ska minska våra kunders behov av transporter och effektivisera deras logistik. En djärv framåtriktad syn kräver skärpa och kreativitet. Med vårt breda produktsortiment och tekniskt avancerade bygglösningar hjälper vi dig nå dina mål.


Här visas principlösningar och typdetaljer för tak på underlag av träpanel – underlagsspont – med taktäckning av tegelpannor, betongpannor, skyddsbelagd papp, plan plåt , spåntak eller faltak. Tak på underlag av fribärande läkt visas för täckning med betongpannor, tegelpannor eller profilerad plåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg