måndag 23 december 2019

Takluftning

Formen hos ett tak överensstämmer vanligen med formen hos den konstruktion som bär upp taket. Lutningen hos takytan avgör vilka taktäckningssystem. Historiskt har ventilationens uppgift varit att hålla takytan kall för att undvika istappsbild-ning. I äldre dåligt isolerade tak läckte värme inifrån och ut.


Takluftning

Takpannor av tegel är vanligt i Stockholms förorter och är en välbeprövad takpannetyp. Dock har takpannor av tegel den begränsning att den kan bara läggas på tak som har ganska mycket taklutning. Tak som har låg takluftning fungerar papp och plåttak väl.


Vad är lämplig lutning på ett tak? En funktion vi redan berört är att avleda vatten och då helst bort från byggnaden. Jag är medveten om att man för att få bort fukten ska ha en luftspalt från takfot till taknock när man isolerar tak på råvind. En lösning som håller i vått och torrt. Gör ett bestående intryck.


Ta det säkra före det osäkra. Fukt, otillräcklig ventilation och dåligt underhåll försämrar ditt tak. Regelbunden kontroll och fackmannamässig skötsel är viktigt. Vi erbjuder produkter och system inom Fasa Interiör, Golv och Betong. Vi ger dig råd om hur byggnaden bäst bevaras och skyddas på lång sikt.


Tips och råd kring ditt villaboende. Läs våra artiklar, ställ frågor i vårt forum eller till våra experter. Tävla och vinn fina priser.


TENMAT ventilerade brandstopp för takfot och yttervägg möjliggör en enkel och kostnadseffektiv lösning för att stänga en luftspalt vid händelse av en brand. Funderar på hur jag skall göra där luftspalterna möts i takfoten. Har mm luftspalt bakom panelen och 45mm luftspalt under yttertaket.


Många tror att fukt utifrån är det största problemet, men så är det inte. Att tänka på när du ska bygga och köpa garage. Ett garage är bra mycket mer än bara ett skydd för bilen. Med bra planering och goda utrymmen får du plats med. Förpackningslösningar, byggmaterial och logistik.


Takluftning

Det är våra tre huvudområden. De småkivas lite som kompisar gör, firar jul tillsammans och tar gärna en promenad ihop. Under hösten och vintern har Trafikverket genomfört ombyggnation av färjeläget vid Svanesund. Arbetet skulle varit klart i december - men arbetet har försenats. Brand som sprider sig i hålrum under klädseln i ytterväggar är ett stort problem då det är svårt att komma åt att släcka.


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att fortsätta att surfa på den här webbplatsen godkänner du vår användning av. Takkupan putsas på skivor med luftspalt bakom.


Takluftning via ventil, ingen luftspalt. Ett felaktigt e-postadress, användarnamn eller lösenord har angetts. Du kan logga in med ditt användarnamn i stället för e-postadress om detta fel uppstår igen. Nu har Byggbranschen vaknat till på riktigt, det är fler som nu börjar följa BBR´s regelverk när det gäller brandtätning av takfot.


Den enklaste vägen att. Vårt sortiment omfattar produkter och systemlösningar inom Fasa Interiör, Akustik, Golv, Betong och Kolfiberförstärkning. Din PHP installation verkar sakna MySQL tillägget som WordPress kräver.


Delvis skapa utrymme för luften för ventilationen, delvis för att skydda från läckage och fukt uteifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg