måndag 23 december 2019

Var ska man bo på menorca

Boka online, betala på hotellet. Lågpriser på boende i Menorca. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Läs riktiga recensioner - boka nu!

Enkel och säker bokning online. Menorca bjuder på en skön blandning av kultur, sevärdheter, shopping och lyx. Reser du charter, flyg eller bokar endast hotell får du alltid vår service på köpet. Hitta och jämför exklusiva erbjudanden på hotell. Se foton på gamla klasskamrater!


Det finns flera mysiga små badorter på Menorca. Ska du resa till Menorca ?

Missa inte vår stora guide och upptäck de bästa ställena att bo på ön, oavsett vilken slags semester du vill ha. På Menorca finns även ett otal vandringsleder för den som föredrar att upptäcka ön till fots. En fördel är att boka i förväg om du ska resa mellan juni och september då hotellen ofta är fullbokade.


Den ultimata guiden till var man ska bo på Mallorca. Från resmål för hela familjen, stränder till partydestinationer och lantliga orter. Samtliga hotell på Menorca arbetar med miljön som ledstjärna.


Spa-hotellet Audax i Cala Galdana är vigt åt vuxna resenärer. Fisk och skaldjur är det. Var du än väljer att bo på ön är det aldrig mer än ca timmes bilväg till flygplatsen och med en strand eller havet mycket.


Vart ska man bo på Mallorca ? För att göra det enkelt har jag gjort en snabbguide nedan utifrån några av de vanligaste turistorterna. Mitt krav var att få göra den personlig och inte som en ren guidebok. Jag ville att folk verkligen ska känna att det jag visar är platser i mitt hjärta, som betyder någonting. Man kan säga att det är som om man hittade min agenda från att jag flyttade till Mallorca och fram till nu.


Med kollage av ställen jag har varit på.

Glöm Picasso, här på Mallorca är det konstnären Joan Miró som gäller. Den här surrealistiske konstnären blev en lokal favorit eftersom det var här i Palma de Mallorca han bodde och arbetade. I västra utkanten av stan finns hans atelje bevarat som museum. Här finns också många av hans galna skulpturer och tavlor.


Jag bodde uppe i El Terreno där filmen Jönssonligan på Mallorca spelades in och promenerade varje morgon ännu högre upp till Bellver Castle. Därifrån har man en magnifik utsikt över Palma. Anna Brolins bästa tips på Mallorca Bo. Ett stenkast från myllret i gamla stan i Palma hittar ni fullständigt lugn på Posada Terra Santa. Exklusivt, smakfullt och charmigt på samma gång.


Fantastisk personal som behandlar Elton som en liten kung. Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens läng och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort. Ofta går det att välja olika matpaket om man bor på hotell – t ex frukost, halvpension eller all-inclusive. Jämför priser och fundera på hur mycket ni vill äta på hotellet respektive ute på restauranger.


Vad jag gillar med Palma de Mallorca är mycket! Jag tycker att det är billigt (om man vet vart man ska äta), billiga supermercados, billigt med bus, barnvänliga små trevliga parker mitt i stan, minuter till vackra stränder. Har till och med kollat runt på ställen var vi skulle vilja bo.


Palma är väldigt fint och mysigt men då ska man bo i centrum och inte Cala Mayor. En hel vecka kan bli lite långt för stan är inte stor. Alcudia och gör dagsutflykter till Palma m. Eller kika på Puerto de Soller.


Club Cales de Ponent ligger 1meter från Cala Santandria strand och erbjuder boende i charmiga lägenheter med egen balkong. Hotellet var mycket standard om man jämför med många andra spanska hotel, mina barn tyckte det var ett lyx hotell :) Personal var mycket trevlig och hjälpsamma. Då kan man fotvandra upp till kapellet Puig de Maria som är en promenad på km eller Cala Bóquer som det är km till, där det går att titta på fåglar och getter. På Mallorca finns det många små pittoreska bergsbyar så som Deiá och Fornalutx, som man tar sig lätt till med hyrbil eller bussrundturer. Larmnumret på Mallorca är samma som i Sverige och EU, dvs 112.


På Menorca pågår ständigt en dialog om hur man skulle kunna förlänga turistsäsongen genom att skapa fler aktiviteter för turisterna. Målet är att kunna bli ett attraktivt resmål under hela året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg