söndag 8 december 2019

Sätta upp gardinstång höjd

Shoppa gardiner till bra pris: bonprix. Reglerbara gardinstänger passar nämligen i varandra och på så sätt kan du bygga på bredden. En fördel med denna skarvdel är att den är böjbar och därför utmärkt i hörn.


Du kan också använda en skarvdel som skarvar gardinstängerna.

Tänk på att ju bredare gardinstång du har, desto fler hållare behövs för att ge jämn.

Oftast vinner ett fönster, och hela rummet, på att inte gardinen skymmer rutorna (och ljusflödet). Höj gardinstången en bit mot taket för mer rymd. Gillar du mycket gardintyg, men har små fönster kan du passa på att trolla med gardinerna!


En för kort gardinstång ger fönster en instängd förkrympt känsla. Gardinstång på rätt ställe!

Man vill ju inte ha gardinpaketet i huvudet under fönsterputsen :) Om man inte vill sätta upp gardinskena i taket men ändå vill ha hotellkänslan. Hänger man sedan flera gardinlängder utanför fönsterkarmen, då ger det en illusion av ett mycket större och bredare fönster.

Sätt då upp gardinstången från taket med speciella takfästen. Då ser det ut som gardinen smälter in med taket på ett stilfullt inredningsvis :) 5. Rätt uppsättning av gardinstänger ger rummet höjd Många brukar går efter att sätta upp gardinstången ungefär en decimeter under taket, och även låta den sticka ut lika mycket på vardera sida om fönstret. Men här är det hemliga knepet för att sätta upp gardinstänger på rätt höjd : om de monteras, så högt upp som möjligt. Glömmer bort gardinstången. Det är lätt att stirra sig blind på gardinerna och glömma bort själva gardinstången och andra tillbehör.


Känn efter hur tunga gardinerna är, ibland kan man behöva en stång med extra stöd. Titta också på designen, både av stången och eventuella taklister eller stuckaturer, och se hur allt passar ihop. Lagom tills det att jag skulle upp med gardinstänger kom en Åhlénstidning med gardintema. Jag tycker nog att det beror lite på vilken takhöjd man har men hellre för högt än för lågt!


Hur monterar man en gardinstång ? Vi hjälper dig att montera en gardinstång med hjälp av beslag i hållare eller vägg.

Köp gardinstång online på Hemtex. Finns det nån speciellt bra höjd , anser ni? Eller beror det på hur rummet är, hur högt i tak det är?

Montera gardinstång – Ett lagom mått! Ungefär där kryssen är placerade på skissen ovan. Använd en gardinstång som går att anpassa i längd och prova hur långt ut vid sidorna av fönstret gardinen behöver komma, innan borr och skruv kommer fram. Perfekt knep om du vill ha lyxigt tunga sammetsgardiner, mörkläggningsgardiner eller andra tjockare tyger.


Mät upp mitten på fönsterkarmen och märk ut mitten av skenan på väggen (med hjälp av en vinkelhake). Se till att mellanrummet mellan beslag och fönster är tillräckligt stort, så att gardinerna obehindrat kan dras för och ifrån. Mät från denna punkt i taket upp platserna för beslagen längst ut till höger respektive vänster. Hur utnyttjar jag rummet maximalt?


Här lär du dig att sätta upp gardinstänger på rätt höjd ! Ni har inte testat att sätta gardinlängder vid sidorna av fönstret så att de inte går nära fönsterbrädan så mycket ? Detta förstorar även fönstret genom en illusion. Seg kväll, då får man lov att ställa fler onödigt-detaljsökande frågor. Tips: Enklast delar du genom att klicka på dela-knappen i din mobil.


Att montera en gardinstång från Kirsch är enkelt! Vi har även samlat några små nyttiga tips som hjälper dig att lyckas med din gardinuppsättning. Hänga upp gardiner kan vara lätt – om du har koll på reglerna.


Här får du veta vad som blir finast och hur rummet får en bättre och mysigare känsla. Om gardinstången är meter bred eller mer, behöver du sätta en hållare i mitten av stången. En skena är bästa sättet att sätta upp gardinen.


Maken håller på och skall sätta upp gardinstång. Den maximala höjden som du kan dra ut rullgardinen. Mät med laser så att du markerar på exakt samma höjd på båda sidorna. Markera punkterna där du vill sätta upp fästena till stången.


Steg 4: Använd borrhammaren för att borra ett hål. Steg 5: Slå i pluggen med hammare och skruva fast gardinfästena. Hålen ska vara i samma storlek som pluggen.


Bakom varje gardin finns en gardinstång eller en gardinskena. Häng sedan upp gardinstången. Den, och hur du sätter upp den, är väldigt viktigt för att slutresultatet ska bli bra. För att öppna upp ett rum är knepet att låta gardinstången vara längre än fönstrens bredd och låta gardinerna hänga vid sidorna av fönstret.


Du kan välja en av våra gardinstänger där stången är en del av gardinlösningen. På så vis kommer gardinerna inte att skyla fönstret, utan rama in och släppa in maximalt med dagsljus, för en luftigare och rymligare känsla. Vi har 2i höjd i vårt rum, så jag har lagt upp gardinerna. Jag tycker att det är superviktigt att de går exakt med golvet, som ni ser på bilden.


Tänk på att du inte behöver sy upp en gardin, man kan använda strykband som funkar minst lika bra, speciellt på en tunn gardin. Och jaa, det är svårt med gardiner! Jag funderar just på gardiner till sommarstugan, som har ett snedtak ovanför det ena ganska breda och stora fönstret. Har nu satt upp gardinstången så högt det går, så att änden på stången är rätt nära taket på fönstrets ena sida och har en del tak över sig på fönstrets andra sida.


Amen fasen Karin, jag som precis bestämt mig för en takskena efter mycket om och men och så kommer du och läxar upp en (i vanlig ordning). Bor i en 20-tals lägenhet vars tak går ner nån decimeter på väggen, eller hur man skall uttrycka sig. Kanske får bli en gardinstång då istället trots allt. Vi funderar på att sätta upp gardiner i stil med hur du har gjort i ditt vardagsrum.


Vi har helvita väggar (alltså ej stockholms-vitt) - bör vi välja helvitt tyg då eller funkar de med tyg som är gräddvitt? Jag har en fundering kring färgval. Har du helvita väggar och helvita gardiner på bilderna ovan?


En gardinstång blir ett dekorativt inslag som sätter en personlig prägel. Alla gardinstänger förutom de i trä är reglerbara vilket gör gardinstången till ett flexibelt alternativ då de kan regleras om man vill byta till ett fönster med andra mått.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg