fredag 6 december 2019

Salva brännskada apoteket

Vi gör det enklare för dig som kun personlig rådgivning och brett sortiment. Vi levererar inom 1-dagar. Just nu har vi även fri frakt. Sista minuten-erbjudanden. Första gradens brännskador kan nästan alltid behandlas hemma.


De läker inom några dagar till en vecka. Svalkande hudlotion, som till exempel kylbalsam eller gel med aloe vera, kan kännas skönt att smörja in där huden är röd. Den kan användas från månaders ålder, och på skador mindre än den skadades handflata. Om det känns kladdigt kan salvan torkas av eller sköljas bort med vatten, efter ca minuter. Därefter lägger du på ett förband.


Att komma i kontakt med gift från en brännmanet kan ge ytliga brännskador. Handla Xylocain salva hos Apoteket - Farmaceutisk kompetens och alla läkemedel i lager. Fråga på apoteket hur man gör med läkemedel som inte längre används. Applicera inte salva på brännskadan på eget bevåg.


Min fråga nu är om ni har någon bra salva att rekomendera, skriv gärna vad. En antiinflammatorisk salva som dämpar rodna svullnad och klåda. Fettförband passar att sätta på lindrigare brännskador. Om du har en brännskada med rodnad kan du smörja huden där den är röd med svalkande lotion, som kylbalsam eller gel med aloe vera.


Kräm eller salva med hydrokortison kan också lindra smärtan, men använd inte hydrokortison till barn under år utan att prata med en läkare först. Söka på apotekets postnummer Abilar Kådsalva är en dokumenterat effektiv, antimikrobiell salva som innehåller renad naturlig grankåda. Grankåda är kraftigt bakterie- och svampdödande, lindrar inflammationer och påskyndar hudcellernas tillväxt. Fet salva som är mjukgörande och skyddande vid irriterad hu t ex vid blöjeksem eller s. Kan även användas på vissa eksem och brännskador.


Salva brännskada apoteket

Gäller det en tablett som verkar i hela kroppen bör du undvika direkt solsken under hela behandlingstiden och en tid efter att den är avslutad. Använd inte krämen på infekterade sår. Fråga läkaren som skriver ut medicinen eller oss på Apoteket om du är osäker. När huden fått mer sol än den tål blir den röd och varm och svider.


Du har fått en lindrig brännskada. Vilken behandling som passar för din brännskada beror på graden av den brännskada du har fått. Alla brännskador ska kylas ner snabbt men inte längre än minuter. I:a gradens brännskada : Kräver vanligen ingen behandling förutom ev. Tar hand om sprucken hud och är mjukgörande.


Salva brännskada apoteket

Receptfritt läkemedel. Xylocain salva används för att lindra smärta vid t ex insektsbett, sår- och brännskador , såriga bröstvårtor i samband med amning samt inför rengöring av sår. Läs alltid bipacksedel innan användning.


Tredje gradens brännskada : allvarliga skador som kräver omedelbar sjukhusvård. Patienten bör snarast komma till operation. Salvan stör ej sårläkningen.


Salva brännskada apoteket

Under transporten täcks det skadade området med en ren handduk. Maximal smärtlindring uppnås efter ca minuter. Brännskador omkring kroppsöppningar öppnar lätt vägen för infektioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg