onsdag 11 september 2019

Spackla tak

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här!

Kulörprogram med RAL- och NCS. Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Gipsskivor ger snygga, släta väggar och tak , men om skarvarna inte har spacklats ordentligt syns de tydligt och då ser det inte lika elegant ut.


Här kan du lära dig tekniken så att du efter lite övning själv kan skapa perfekta skarvar. När du drar ut massan blir det alltid lite över. Rollerspackling: Enkel spackling av tak och väggar med spackelroller När du spacklar tak och väggar med roller kan du spara en hel del arbetstid.

Se vår video där vi visar hur effektivt det kan vara att spackla med roller. Ett allroundspackel för bredspackling eller utjämning av betong, lättbetong, puts, gipsskivor, byggskivor och gammal tapet. Spackel för väggar och tak ! Målaren visar hur du slipar och spacklar en gipsvägg med perfekt resultat. Hur man drar kabel mellan spottar i taket. Tak och vägg spacklas på samma sätt.


Laga större skador på gipsen med gipsbruk, låt torka och slipa av, innan du börjar spackla. Det tar sin tid att spackla igen alla hål och jack i väggar och tak innan du ska måla, men det är värt besväret. För när du väl har gjort ett bra förarbete och skapat ett helt plant underlag blir det mycket lättare att få ett perfekt resultat när det är dags att måla. Jag lärde mej något nytt när målarn tog hand om vårt vardagsrum.


Vi orkadade inte spackla det rummet. Mycket behagligt att lägga för spackelremsorna. Ett vitt plant tak är oftast det bästa. Det ger ett rent fräsch intryck åt hela rummet.


Här gjorde vi om ett tak från 80-talet som bestod av skivor som numera hade en lätt gul ton. Dessutom hade man monterat skugglister vilka gjorde att hela rummet såg smutsigt och tråkigt ut.

Så spacklar du din vägg ‒ steg för steg. Innan du börjar spackla din vägg ska du kontrollera att väggen är rengjord från lös puts och att mindre hål har punktspacklas. Därefter kan du rengöra väggen om den är väldigt smutsig. Handlar det om stora ytor som ska spacklas kan det vara bra att använda ett så kallat rullspackel istället. Som hemmafixare klarar man ofta själv att spackla skarvar, men det är svårare att spackla en hel vägg.


Ofta drar man av för mycket spackel, och har kanske även svårt att hinna med. Då är rullspackel en bra lösning. Jag har dock en fråga som jag inte hittade svar på. Jag bor i ett flerbostadshus där man använt prefabricerade betongelement. Taket är grängat och målat, men man har inte spacklat igen skarvarna vilket jag tycker är fult.


Ha du högt krav på finnish så rekommenderar jag hjälp. Men, Det finns ju lite knep. Du ska använda pappersremser när du spackla , ej väv.


Sen för att få gott resultat så är det smidigt med microlitväv. Det finns olika färger för olika tak , fråga personalen i butiken så får du hjälp att välja rätt färg. Här får du också hjälp att välja roller. Det är vanligast att måla taket vitt i en helmatt färg. Vitt reflekterar ljuset och ger rymd åt rummet, men det kan också vara fint att måla taket i en kulör som går ihop med väggen.


Lägg på spackel på båda sidor om hörnet. Montera listen enligt tillverkarens instruktioner, eller spackla fast remsan första gången ”vått i vått”. Metallremsorna passar även bra att sätta i vinkeln mellan tak och vägg om du inte ska ha taklist. Ett färdigblandat smidigt lätt rullspackel för skarv- och bredspackling av väggar och tak inomhus.


Lätt Rull är vår senaste nyhet. Den smidiga konsistensen gör att spacklet är mycket lätt att fördela ut över ytan med hjälp av en roller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg