måndag 16 september 2019

Utflykter zanzibar

Resor till de allra bästa resmålen i världen hittar du hos Flamingo Tours. Spara upp till med Agoda. Missa inte chansen, boka nu! Snorkla, åk på kryddsafari, spana efter exotiska apor eller mata sköldpaddor.


Leta reda på något ställe med takterrass lagom till solnedgången och njut av den fantastiska utsikten ihop med en drink.

Men sen vill man ju uppleva och göra utflykter också. Det kan handla om äventyr i naturen. Eller sevärdheter och spännande intryck av landets kultur. Men även båtutflykter, shoppingturer och festkvällar med det lokala kökets specialiteter. Vilket du än väljer får du reseminnen som varar längre än solbrännan.


Ofta kan du kombinera flera aktiviteter under en och samma utflykt. På vägen tillbaka till ditt hotell kan du besöka Jozani-skogen eller börja besöket till Stonetown. På ön produceras först och främst saffran, muskot, peppar och kanel och var du än befinner dig kan du känna den härliga kryddoften.

Men det jag funderar på är hur många dagar som är lagom i Stone Town? Zanzibar för att se och simma intill delfiner. Måltider: Frukost och middag. Dyk eller snorkla i det kristallklara vattnet bland exotiska fiskar och koraller – det är vackert så det förslår.


Gör en utflykt inåt ön och se apor, leoparder och andra spännande djurarter. Många utflykter utgår från huvudstaden. Vi har bokat några dagar på ett fint hotell på östkusten och tänkte därefter åka upp till Nungwi. Dörr till dörrstransport och snorkling vid Blue Lagoon gör dina reservationer på The Rock till ett halvdags äventyr, med chansen att upptäcka en regnbåge av tropisk fisk och korall i lugnt, skyddat vatten. Jag har hittat en hel del utflykter som jag skulle vilja göra.


Bo en vecka eller två på ett av de fina hotellen och bada på en ny strand varje dag. Här kan du också få se delfiner om du har tur. Det är omöjligt att inte notera att det är mycket bekvämare än stora bussturer, vilket praktiskt taget utesluter individuell kommunikation med guiden. Stadstur på Stone Town. Ocean Adventure Day Out Sand Bank Prison Island Snorkling Cruise.


Några bodde vi på och några besökte vi bara via en utflykt. Läs också om hotellen vi bodde på och vad vi tyckte om dem här. Här kommer våra tankar runt för- och nackdelar med de olika orterna och var man bor bäst.

Vi bodde på östra sidan som sagt och där var det verkligen stillsamt. Småplan går vidare till Unguja och Pemba med Coastal Air, från 5kr. Ving har charterflyg till Ungujas östkust.


Väder och klimat – här är bästa tiden att åka. Boende på Mnarani Beach Cottages. Möjligheter finns att boka utflykter som t. Efter resan som vi var iväg på över jul så har jag fått frågan flera gånger.


Som att fråga om hur långt ett rep är. Här finns kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt lockar till avkoppling och solsemester. Ni kan även hyra kajak och paddla längs de milslånga stränderna.


Hotellet hjälper er att boka de utflykter ni önskar göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg