måndag 23 september 2019

Psykisk misshandel kvinnor

All fysisk misshandel i nära relationer har en gång börjat med en längre eller kortare period av verbal och psykisk misshandel. Därför är det viktigt att känna till de subtila varningstecknen för hur verbal misshandel tar sin början samt hur den därefter tar sig uttryck. För dig som har lämnat din misshandlande partner finns det en text om att gå från offer till att bli en överlevare. Emotionell misshandel går att finna i alla samhällsklasser och både yngre och äldre kan utsätta sin partner för psykisk misshandel.


Många kvinnor och män hamnar i en fälla där de frågar sig själva gång på gång varför den som misshandlar gör som hen gör. Om det så bara är i några av exemplen så är du med stor sannolikhet utsatt för psykisk misshandel av din partner. Många som utsatts för både fysisk och psykisk misshandel har sagt att de upplevde den psykiska misshandeln som värre än slagen och.


Jag menar att de som utsatts för psykisk misshandel även kan betraktas som ”överlevare”. Utsätts man för övergrepp är man per definition ett offer, ett brottsoffer. Fråga: Jag har en anhörig som är misstänkt för misshandel , ett slag mot ansiktet. Det hela skedde på en krog i samband med ett ”svartsjukedrama” som urartade i handgemäng. Den slagna personen fick en skada på näsan, som i värsta fall måste opereras.


Psykisk misshandel kvinnor

Anna, 5 hade lämnat ett tryggt, men kärlekslöst, äktenskap då hon oväntat blev förälskad. Den första tiden med Peter var himlastormande – men det slutade med att hon blev totalt nedbruten av psykisk misshandel. Ett löfte till sonen gjorde att hon till sist kunde bryta sig loss. Många kvinnor som är utsatta för både psykisk och fysisk misshandel upplever att den psykiska delen är den värsta. Sexuellt våld Det kan handla om sexuella trakasserier, att tvingas se på porrfilm, ofrivillig beröring eller våldtäkt.


Det här gäller mig, jag som utförde psykisk misshandel på mitt livs kärlek, utan att veta om det. Jag träffade mitt ex genom gemensamma vänner och vi blev snabbt kära. Vi bodde mil ifrån varandra i början, vilket vi båda tyckte var jobbigt. Istället blir hon (oftast en kvinna) osäker, förvirrad och tar själv på sig skulden.


Psykisk misshandel kvinnor

Det kommer smygande och är svårt att urskilja. I alla relationer där det förekommer fysiskt våld finns också psykiskt våld. Att tvingas tassa på tå i rädsla att bli slagen är psykisk misshandel. Bara den lätta föraningen om att smockan hänger i luften är i sig psykisk misshandel.


Däremot kan psykiskt våld förekomma utan att kroppen kommer till skada. Men det psykiska våldet ger skador på djupet. Alla fasta hållpunkter och referensramar för vad som är rätt och fel suddas ut. Ofta är det någon hon är, eller har varit, tillsammans med. Psykisk Misshandel - Klicka Här.


Psykisk misshandel kvinnor

Enligt FN är våld mot kvinnor : ”varje könsrelaterad våldshandling som resulterar i fysisk, sexuell eller psykisk skada eller lidande för kvinnor , samt hot om sådana handlingar, tvång eller godtyckligt frihetsberövande, vare sig det sker i det offentliga eller privata livet”. För kvinnor och män som fallit offer för psykisk misshandel , privat eller på sin arbetsplats. Läs mer Mer eller mindre medvetna strategier i syfte att påverka (manipulera) sin omgivning. Uppsatser om PSYKISK MISSHANDEL KVINNOR.


De flesta psykiskt våldsutövande kvinnor vill inte ha hjälp. De tror inte att de behöver det. De är professionella offer, översittare, narcissister och oftast ytterst gränslösa. De har en kränkande personlighet och vet inte något annat sätt att agera i relationer.


Livet är för kort för att tillbringa tid i dessa typer av relation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg