måndag 23 september 2019

Sluta snusa bieffekter

Sluta snusa snabbt med ljudbok. Stort utbud av produkter och varumärken. Snabb leverans och bra priser. Hungerkänslor och viktuppgång: Nikotin ökar ämnesomsättningen och därför kan du märka att du går upp i vikt efter att du slutar snusa.


Din kropp kommer hitta en ny normalvikt och efter det kan du sätta in extra träning eller pröva en diet om du vill gå tillbaka till din tidigare vikt som snusare.

Förvärrad eksem, blodtrycksfall, blodsockerkänningar, huvudvärk, svullnad i kroppen, förstoppning etc. Men är det verkligen så farligt? Hjälp att sluta snusa. Det finns många fördelar med att sluta snusa.


Du förbättrar din hälsa och din ekonomi och dessutom gör du dig fri från ett beroende. Det viktigaste för dig som planerar att sluta snusa är att du själv verkligen vill. M ånga reagerar väldigt olika när de slutar röka eller snusa , men ingen som använt någon form av nikotin-produkt under en längre period kommer undan helt opåverkad.


Varför vill jag sluta.

Läs om vad som händer med kroppen när du slutar röka. Det är inte bara nikotinabstinensen som ska hanteras, det är minst lika tufft att förändra vanemönster. Att sluta snusa eller röka är riktigt svårt.


För många har snus varit en identitet och en kompis och använts som belöning och trygghet. Fysiska biverkningar… Biverkningar från nikotinabstinens kan visa sig på flera olika sätt. Hade snusat i typ år när jag slutade.


Men den riktiga abstinensen, den slutar nog efter 2-månader. Onico var nog min räddning från återfall. Det bästa med att sluta snusa är att man mår bättre.


Jag slutade för drygt ett år sedan efter ca års konstant snusande. Första dagarna var ju värst förstås när nikotinet försvann ur kroppen, men sedan gick det oförskämt lätt. Snus skadar tandköttet vilket på lång sikt ökar riskerna för tandlossning.


Man behöver ju postivt tillbaka som belöning för att man har gjort en jätteprestation och klarat av detta. Och massor med uppmuntran. Det kan ju vara så olika från person till person också, antar jag. Det går att sluta snusa , och det finns många knep för att göra det lättare.


Sug efter snus kan vara jobbigt, men det håller bara i sig ett par minuter varje gång.

Du som prövat att sluta snusa vet hur svårt det kan vara. För vissa är det lättare att sluta snusa än för andra. Här listar vi alla fördelar och hälsovinster med att sluta snusa. Du har säkert hört om många hälsovinster med att sluta röka, och många av dem gäller även för snusare.


Kom ihåg att oavsett ålder, eller hur länge man snusat, så är det aldrig för sent att sluta. Råd och stöd förbättrar möjligheterna att bli rökfri och snusfri. Där finns erfarna tobaksavvänjare som hjälper dig kostnadsfritt.


Bli medlem på Mitt Kök helt. Jag vill sluta snusa – hur gör jag? Om du har bestämt dig för att sluta snusa , grattis!


Det är bra för såväl din hälsa som din ekonomi, för låt oss vara ärliga, snus är inte gratis. Det kan vara bra att inledningsvis ha en plan men också ställa sig frågan, varför snusar du och varför vill du sluta att snusa. De allra flesta som röker och hälften av de som snusar vill sluta , men det är svårt att bryta nikotinberoendet på egen hand.


Med professionellt stöd kan chansen att bli fri från beroendet öka upp till gånger. Utbildade tobaksavvänjare finns på många vårdcentraler, inom företagshälsovården och på apotek. Den som snusar en dosa snus om dagen eller mer ökar riskan att drabbas av typ 2-diabetes med det dubbla eller mer.


Snus under graviditet Enligt svenska studier är snusning hos gravida särskilt problematisk med bland annat risk för missfall, havandeskapsförgiftning, låg födelsevikt, missbildningar och andningsstörningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg