tisdag 17 september 2019

Poltava bok

Alltid ett aktuellt urval av böcker - Köp dina böcker hos Akademibokhandeln! Alltid bra priser, fri frakt från 1kr och snabb leverans. Skickas inom 2-vardagar. Boken fyller nu år och har under denna tid aldrig varit ur tryck, vilket torde vara ett rekord inom svensk sakprosa.


Därför utkommer den i reviderad utgåva, med nyritade kartor och ett nyskrivet förord av författaren. I stället blir det gryningen som överraskar karolinerna, och det blodiga slutet på stormaktstiden tar sin början. Poltava ” finns även som E- Bok.


Den har utkommit i tre olika versioner på engelska, och den senaste står att få tag på här. Bokus - Köp böckerna billigare - Aktuella erbjudanden! Det är en spännande skildring av svåra umbäranden, svält och hemlängtan, men också av oväntad överlevnadsförmåga, anpassning och livsvilja.


Poltava bok

Man kan således säga att SMB den här gången verkligen har tillverkat sin egen bok. I boken medverkar tjugoen framträdande svenska och ryska historiker. Berättelsen om en armés undergång. Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker , lyssnade skivor och tittade filmer.


Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt. Ett antal skisser visar i boken hur de olika arméerna och platserna förhåller sig till varandra. Men Englund är tydlig: i grova drag kan man mycket väl sätta sig in i var man befinner sig under olika partier i boken.


Inbunden bok Atlantis. Skyddsomslag i mycket gott skick. Den kan rymma något av intresse för den som ville veta mer om bakgrunden till min första bok. Den ryska armén under tsar Peter står endast en halvmil bort. Svenskarna har förberett sig för drabbningen och trupperna, som tidigare varit spridda över hela den ukrainska slätten, har dragits samman.


E- bok mejlas ut som en länk från Elib på bokens utgivningsdatum. Bok i originalformat skickas ca veckor före recensionsdatum och PDF-korrektur mejlas ut när det finns tillgängligt. Avslutad aug 21:11.


Poltava bok

Jag heter Peter Englund och är författare och historiker. Här finns ett textarkiv, information om mina böcker - gamla, nya och kommande. Krigsfångar och kulturutbyte. Den svenska stormaktstiden avslutades och en ny europeisk stormakt - Ryssland - trädde fram.


Karolinernas dagböcker ger en fasansfull inblick i allt som gick fel när Karl XII styrde mot Ryssland och det svenska stormaktsväldets undergång. Om jag kunde peka på en bok och säga att den är min, skulle alla de år jag tillbringat på universitetet på något vis vara gäldade och jag själv vara fri att gå varthän jag ville. När manuset till min bok började bli klart cyklade jag ned till Televerket i Uppsala, som låg vid vid korsningen Dragarbrunnsgatan och Bangårdsgatan.


De avviker något från de styrkeuppgifter från Generalstaben som förekommer i till exempel Peter Englunds bok. Så har jag insätt att redutt systemet borde ha varit format som ett liggande Y. Planen är att marschera upp i sk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg