onsdag 25 september 2019

Speed dating frågor

Behöver du förslag på bra frågor att ställa på första dejten? Här är frågor – framtagna av en psykolog – att ställa till din dejt. Vår ambition är att vara det absolut roligaste och enklaste sättet för dig att möta nya människor, skapa relationer (även vänskapliga), få gå på nya dejter och potentiellt hitta den stora kärleken.


Idag började våra elever 2:an och vi har både ny personal och nya elever i klassen. Därför tyckte vi att det passade bra med en kooperativ övning där eleverna stärker relationerna i gruppen samtidigt som de lär känna varandra lite mer. Vi använde oss därför av strukturen speed - dating. Få svar på vanliga frågor om Globala målen. Läs det senaste nytt om Globala målen.


Speed dating med ”Blir världen bättre. Hur använder jag då speed - dating i min undervisning för att göra en muntlig presentation som samtidigt ska vara ett bedömningsunderlag? För mig och mina elever är det viktigt att börja med ordentlig förberedelse.


Alla måste veta vart vi är på väg och hur målet ser ut. Med en repertoar av intressanta frågor kan du styra samtalet så att det blir spännande och roligt för er båda, och på kort tid kan ni på så sätt komma förbi det intetsägande ”jaha, vad jobbar du med”-snacket. Här får du tips på bra frågor att ställa och samtalsämnen som du kan prata om med din nästa dejt. Vare sig du hittar någon att gå på nya dejter med. Men med under speed chatting-lektionen pratas det som bara den!


När lektionen är över har elever pratat engelska oavbrutet med olika samtalspartner i minuter – och dessutom skrattat en hel del! Det handlar om speed chatting. Glöm cv och personligt brev. Framtidens rekryteringsprocess stavas speed -dejting - i alla fall om man får tro Choice Hotels, som gav varje arbetssökande två minuter att berätta varför just de var värda ett jobb på nya Clarion Hotel Arlanda.


Få tips på hur du kan få ut något av speeddating. Dating kan vara jobbigt och frustrerande. Vad vill du verkligen få reda på om personen du träffar? Hur snabbt kan du få reda på om ni passar tillsammans?


Regeringskansliet är inte bäst i klassen på mångfald. Men efter att ha ordnat speed ­- dating i samarbete med Arbetsförmedlingen har nu personer med utländsk bakgrund fått praktikplats på myndigheten. Frågan är högst relevant. I klassrum är det vanligt att läraren eller ett läromedel initierar frågor och funderingar som eleverna ska besvara.


Speed dating frågor

Sällan får eleverna ställa egna frågor att diskutera och utforska. Läromedel är ofta konstruerade så att elever ska leta svar på frågor de själva inte ställt eller undrar över. The best thing to remember when attending a speed dating event is to remain relaxed and try not to get nervous. Also, you don’t want to really memorize speed dating questions as it can make the date seem scripted and more like an interview or interrogation rather than a date. Förbereds med en lista på frågor innan de lämnar för händelsen kan hjälpa göra din datum en.


Ta reda på så mycket som möjligt innan. Förberedelse inför jobbintervjuer är alltid a och o och precis så är det även i detta fall. Var ser du dig själv om fem år?


Speed dating frågor

Klyschiga intervjufrågor ger klyschiga svar, här är bättre alternativ!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg