fredag 20 januari 2017

Menorca bästa stränder

Reser du charter, flyg eller bokar endast hotell får du alltid vår service på köpet. Ständigt lika populära New York. Boka flyg- och hotellpaket här. Fantastiska Erbjudanden i Menorca.


Mallorca är hem till några av de bästa stränderna i Spanien, från familjeutflykter till avkopplande stränder , denna ö har stränder för alla.

Det är den långa stranden som ligger till grund för dess popularitet, och stranden är verkligen något extra. Mallorcas bästa stränder Mallora är en återkommande favorit hos svenskarna och varje år tillbringar tiotusentals sin semester där. SvD Resors Kristin Westesson som bott på ön guidar till några av de vackraste stränderna. Stränderna på denna sidan av ön består därför mestadels av vikar och klippstränder. På den södra delen av Mallorca finns det otaliga små och stora vikar med populära stränder för alla åldrar.


Stranden och strandpromenaden kantas av palmer och pinjetträd. Resmålet har även restauranger, barer, diskon, butiker och fina promenadstråk.

Som om det inte vore nog finns det mängder av lekplatser, caféer, butiker och annat runtom. Drygt en kilometer finkornig sand och långgrunt gör även denna strand till en riktig familjefavorit. Här finns förstås en strandpromena proppfylld med fik och barer. Hela ön är ett Unesco-klassat biosfärområde.


Vegetationen varierar mellan lummiga ek- och pinjeskogar och olivlunder över böljande kullar. Utmed kusterna lockar stränder och vikar med kristallklart vatten. Den omfattande ostproduktionen märks genom betande kor på gröna ängar. Menorcas kustlinje kantas av ett hundratal stränder , allt från klippstränder och små vikar till längre sandstränder. Generellt kan man säga att de bästa stränderna ligger på den södra delen av ön.


Stränder i Palma de Mallorca : Se omdömen och bilder för stränder i Palma de Mallorca , Spanien på TripAdvisor. Men de flesta ligger svårtillgängligt och nås enklast med mountainbike. DN Resor hoppade upp på cykelsadeln i jakt på öns bästa playa.


Mallorca har allt man kan önska sig! De olika orterna skiljer sig mycket åt, så se till att välja den ort som passar er bäst! Menorca har några av Medel­havets finaste stränder.

Oavsett var man bor är det i princip nödvändigt med hyrbil för att få ut det mesta av Mallorca. De bästa stränderna är oexploaterade och ligger gömda mellan klippor eller sanddyner, till och med i juli och augusti hittar vi folktomma stränder bara en timmes bilresa från Palma. Cala Pilar är en orörd strand i den norra delen av ön. Men vilken strand är egentligen bäst i det tapasälskande landet?


Tripadvisor har låtit sina läsare kora tio-i-topp. Playa de Ses Illetes (Formentera) Formentera beskrivs som Balearernas vackraste ö. Den är inte lika exploaterad som sina storebröder Mallorca och Ibiza och kan ses som Spaniens svar på Karibien. Det finns flera fina stränder som är lite större också.


Den längsta stranden heter Platja Son Bou och ligger nära byn Alaior. Byn brukar jämföras med Mallorcas Alcúdia, men har en finare strand !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg