tisdag 10 januari 2017

Bästa stället på zanzibar

Vilka ställen är de bästa enligt er? Vi har ingen tidsgräns på hur länge vi kan vara där och kan åka runt på ön. Vad gäller Matemwe så finns det ställen att bo på som har stolar på stranden så man får första parkett till föreställningen på stranden. Indcen Resor, Jambo Tours, Kenzan Tours, Rosa Bussarna och Äventyrsresor är några arrangörer som har paketresor.


Under november-december infaller regnperioden med korta regn. Bästa tid att åka är juli-oktober och jan-mars.

Denna tropiska pärla till ö bjuder på varma temperaturer året om. Precis nedanför den slumrande byn Divarata på den joniska ön Kefalonia breder en av Greklands vackraste klapperstensstränder ut sig. Vita, ovala stenar, azurblått hav, röd vallmo, och branta kalkstens-klippor.


Inte att undra på att Myrtos är en av världens mest fotograferade stränder! Här kan du njuta av det bästa som Afrika har att erbjuda. Missa inte chansen, boka nu! Charmiga ställen , färsk exotisk frukt, strandrestauranger och takterrasser.


Till er som kanske ska dit på erat första äventyr.

Här finns kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt lockar till avkoppling och solsemester. Med kvinnorna som odlar sjögräs, männen som fiskar och barnen som cyklar. Zanzibar – Afrikas paradisö. Trou aux Biches är enligt många den bästa stranden på Mauritius med tanke på sandkvaliteten, väderförhållandena och alla faciliteter längs stranden.


Stranden är cirka km lång, med vit pudrig korallsand. Det är i genomsnitt 7-timmar sol varje dag. Ligg på någon av de milslånga vita stränderna, lyssna på vågorna och sug åt dig stillfullheten och harmonin. Arkitektoniskt det mest överdådiga av öns nyare hotell. Deltagare från hela världen kommer till ön för att uppleva Tanzanias kultur på nära håll.


Vi möts av vit san palmer, hängmattor, turkost vatten… precis som man har sett på vykortsbilder. Byborna är genuint vänliga, välkomnande människor. Extremt långgrunt: du kan promenera ut till korallreven som bjuder på fin snorkling. Glest mellan soldyrkarna.


Så lugnt så att korna somnar. När solen går ner förvandlas stranden till fotbollsplan och lekplats för traktens söner och döttrar. Kocken, som lagar resans bästa curry, är så social att han bokstavligen klättrar ut genom serveringsluckan i sin iver att få slänga lite käft med samtliga gäster.

Mars är en torr och solig månad. Likaså juni-oktober och december-februari. April Varmare i södra och östra Medelhavet, men kallt i vattnet. Tips: Arabiska halvön, Egypten, Marocko, Cypern.


Bra i södra USA, Venezuela, Västindien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg