fredag 13 januari 2017

Pad thai räkor

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Passar bra både som lunch och middag, vardag och helg. Woken serveras med nudlar. Street food thai style i form av en pad thai med räkor , en riktig take away-favorit.


Här visar Jennie hur du lyckas med rätten i hemmaköket. Pad thai med räkor är en klassisk nudelrätt som förutom räkor smaksätts med jordnötter och het chili.

Njut av en god och smakrik måltid som tar dig att tillaga. Alla våra recept är SmartPointsberäknade. Det är syran från tama­rinden som gör detta till en vinnarrätt!


Räkorna kan bytas ut mot strimlad kyckling. Pad Thai är en av Thailands mest berömda rätter. Laga en enkel och underbart god Pad thai på vardagskvällen.


Pad thai är en klassisk thailändsk nudelwok med sötsyrlig dressing som kan innehålla olika typer av kött eller skaldjur. Den här smarriga varianten är fylld med räkor och toppas med knaprig salladslök.

Släpp loss dofter av det thailändska köket vid middagsbordet. Pad thai är en street food-klassiker som går hem hos alla, variera chilistyrkan efter tycke och smak. Hetta upp olja i en wok eller en stor stekpanna på hög värme.


Stek ungefär sekunder till. Tillsätt pak choi och nudlar samt wok sås. Koka eller blötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Hitta rätt produkt till rätt pris.


Milda risnudlar som wokas med kyckling, räkor , ägg, jordnötter och vitkål smakar ljuvligt tillsammans. Blanda fisksås, tamarin ostronsås, socker, torkade räkor och dl vatten i en kastrull. Koka upp och rör om så att sockret smälter. Pad thai är en thailändsk maträtt som ofta består av nudlar, fläsk, kyckling eller räkor , de vanligaste grönsakerna är salladslök, böngroddar och morot, vill man kan man strö över lite nötter på rätten som dekoration.


Tina räkorna och skala dem. Koka risnudlarna efter anvisningarna. Receptet hittar du hos köket. Köket har två egna tv-program - Kökets middag och Kökets baktips som sänds i samband med Nyhetsmorgon måndag till lördag.


Woka kål och paprika i oljan. Phad Thai wok sauce (Santa Maria) Gör så här. Pad thai ska vara söt-syrlig-salt och het, inte nån mesig stekta nudlar.

Mycket är också ögonmått för jag står inte å mäter upp allting men beräknas till msk (menas vanlig matsked som man äter med) av allt. I Thailand finns det många varianter av Pad thai men man kan fortfarande känna igen att det är Pad thai. Igår lyckades jag slänga ihop en magiskt god pad thai.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg