torsdag 12 januari 2017

Intressant fakta om rymden

Kanske det mest spännande vi människor vet egentligen. Här är i alla fall tio fakta som vi faktiskt vet om rymden. Fakta : Jorden är jämnare än ett bowlingklot. Läs mer roliga och intressanta fakta om jorden på denna sida.


Planeten bildades för miljarder år sedan och har under den tiden lyckats samla på sig en hel del rolig och intressant fakta. Här är åtminstone tio av de mest intressanta fakta som du bör känna till.

Om du skulle kunna borra ett hål rakt genom jorden och sedan hoppade, skulle det ta hela minuter att nå andra sidan. Och ute i rymden i universum så finns det BILJONER av galaxer med Biljoner av stjärnor i varje galax. När man tänker på det så är det jääävligt sjukt. Asså för mer info man får reda på om rymden ju mer kommer nog du själv att ställa dig frågan: är vi ensama där ute?


För jorden är en planet. I rymden finns det Miljoner med svarta hål. Svarta hål suger upp planeter, stjärnor och även galaxer om det kommer i dess väg.


Om drygt tre år väntas Nasa kunna säga mer om planeternas atmosfär - vilket kan avslöja innehållet av syre och vatten.

Upptäckten är den mest intressanta i jakten på liv i universum. Men det lär dröja innan vi får veta svaret på den frågan. Om vi skulle försöka resa dit med vårt snabbaste jetplan i dag skulle det ta miljoner. Och tänk dig, det finns miljoner av miljoner av svarta hål i rymden Fastän du ej kan se dem.


Varje dags så födds det ett nytt svart hål. Kvar blir det ett svart hål. Ett svart hål uppkommer genom att en stjärna Dör och imploderar.


Emil Lindberg Vinter och snö vilar över i princip hela landet för stunden, och det är garanterat fler än jag som längtar till solens varma strålar mot kroppen. De enklaste vardagssysslor blir svåra i rymden. Alla vätskor flyter omkring som bubblor i luften.


De flesta astronauter väljer att dricka genom sugrör. Hur gör man om man måste gå på toa? Man kissar genom en slang. Begreppet används ibland med den alternativa betydelsen universum. Vill du veta mer om Jorden?


Det är vårt hem och här hittar du Intressanta Fakta om Jorden som du troligtvis inte kände till innan du läste detta. Det visar sig att vi lever på en ganska spektakulär och unik planet trots allt, och vi gjorde definitivt ta hand om den bättre.

Idag så kommer sista videon i min videovecka MEEEN det kommer redan en ny video imorgon då mina uppladdnings dagar är måndagar, onsdagar och fredagar. Idag så pratar jag om fakta som har med rymden att göra. Här kommer vi att fylla på intressanta artiklar om rymden som finns omkring oss och alla de fantastiska objekt som finns att hitta. Rymden eller ibland världsrymden är de relativt tomma områdena i universum som finns utanför himlakropparnas atmosfärer. Allt från stjärnor och planeter till nebulosor, galaxer och svarta hål.


Samtliga artiklar som vi har skrivit hittills finns listade här nedan. INGEN hade gått till jobbet mer och det hade blivit katastrof överallt. Om en häst, med en person ridande på ryggen, avbildats som staty i en park, stegrande med båda frambenen i luften, betyder det att personen dog i strid.


Flera tusen sidor med lärorikt och underhållande innehåll för barn och ungdomar, skolor, föräldrar, mor- och farföräldrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg