måndag 25 december 2017

Kvinnliga hantverkare

Vi har seniora yrkesmän. Få hjälp till ett bra pris! Vi erbjuder ROT och RUT-jobb. Se information om Skattereduktion! Se våra referenser och få mer info!

Duktiga seniorer med stor kunskap. Se var vi har våra lokalkontor! Genom facebooksidan så går det att komma i kontakt med hantverkare som är kvinnor du behöver inte vara hantverkare själv för att gå med i gruppen. På sidan så finns även ett dokument med kontaktuppgifter till olika hantverkare.


Den listan hittar ni här på denna länk eller gå in på sidan och leta efter fliken files. Stipendium till kvinnliga hantverkare. Syftet är att synliggöra kompetenta kvinnor inom branschen och samtidigt inspirera kvinnor över hela landet att i högre grad välja hantverkaryrket.

Byggbranschen är historiskt sett väldigt mansdominerad. Motsvarande siffra bland hantverkarna är dock bara två procent. Vi missar med andra ord en stor del av den kompetens som finns.


Det är därför vi satsar på ett lärlingsprogram riktat till kvinnor. Där har vi i över år erbjudit våra varor av egen design och tillverkning till försäljning. Vi jobbade vidare med hur detta påverkar oss både i vårt arbete, vår glädje och vår trivsel. Det vi gemensamt kunde konstatera var att alla kvinnor hade mer eller mindre jobbiga upplevelser på arbetsplatsen genom kränkningar, sexistiska utspel och förminskande av de kvinnliga hantverkarna.


Tyvärr så är kvinnliga hantverkare sällsynta och hittar du en så är de ANSTÄLLDA på ett MANLIGT företag (manlig chef o arbetsledare) (Jodå det finns kvinnor högre upp i organisationer också men det finns oftast män runt omkring). Exakt det omvända ser man inom vården, så konstigt. Landets mest mansdominerade yrke är som hantverkare inom byggbranschen. Nu letar tv-profilen Isabelle McAllister efter nya duktiga kvinnliga snickare att hylla och lyfta fram. För mig handlar stipendiet om att ändra attityden inom byggsektorn som kan vara ganska förlegad.


Välkommen till Fair Monkey. Inspireras av en värld fylld av Fair Trade, modern design, och passion för hantverk. Med fokus på kvinnliga hantverkare är vårt mål.


Vi vill inspirera och peppa oss kvinnor att tillsammans upptäcka natur och friluftsliv.

Kvinnliga Äventyrare där ute? Endast kvinnliga medarbetare var inbjudna. Initiativet leddes av verksamhetens ledning och VD Lars-Åke Lidén,. Golvkedjan satsar på kvinnliga hantverkare.


Med stipendiet vill Isabelle uppmuntra fler kvinnor att utbilda sig till hantverkare och lyfta dem som redan är verksamma. I år är det 8:e året som Isabellestipendiet delas ut. Under de här åren har fler och fler företag och andra aktörer engagerat sig för att få in fler kvinnor i byggbranschen och mer mångfald i företagen. Varje år anordnas en nätverksträff för kvinnliga medlemmar på Rönneberga kursgård. Denna träff varar i tre dagar, då vi diskuterar om hur det är att vara kvinna i byggbranschen, fackliga och politiska frågor, lyssnar på intressanta föreläsningar och har olika grupparbeten.


Det är till för att hylla kvinnliga hantverkare. I delas det ut på en pressfrukost på HemVilla-mässan den oktober i Stockholm. Byggnads sitter i år med i juryn som utser stipendiaten. Till en början var initiativtagarna osäkra på om det fanns så många yrkesverksamma kvinnliga hantverkare , så man garderade sig med att hemmafixare också kunde nomineras.


Men det hade de inte behövt. Murare, snickare, en timmerman, plattsättare, svetsare, anläggningsarbetare och målare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg