fredag 15 december 2017

Barnmat svenskt kött

Sempers barnmat är utvecklad tillsammans med läkare, dietister, forskare och finsmakare. Vi tycker att barnmat ska vara både säker, näringsrik, naturlig – och god. Råvarorna i barnmat är de absolut bästa som går att få tag på.


Så egentligen borde ju alla äta det! Läs frågor och svar om kvaliteten på vår barnmat nedan.

Findus barnmat innehåller svenskt kött Findus barnmat innehåller svenskt kött. Det gäller såväl nötkött som gris och kyckling. Sedan mediadebatten om svenskt eller utländskt kött i svensktillverkade livsmedelsprodukter i månadsskiftet februari - mars har vi fått mängder av telefonsamtal och brev från oroliga småbarnsföräldrar. Jag har både ringt och mailat till Findus för att fråga om köttet i deras barnmat är svenskt. Har vid båda tillfällen fått svar att köttet är svenskt.


Har dock aldrig haft en tanke på att de skulle kunna ha menat att det är importerat kött men från svenska slakterier. Det skulle verkligen vara horribelt.

Härifrån kommer köttet i barnmaten : 1. Köper kött från uppfödare i flera olika länder i Europa, främst från Spanien, där företaget har sin tillverkning. En liten del kommer från Sverige, för att företaget anger att för få svenska uppfödare har den extra höga köttkvalitet som krävs för barnmat. Intresset för var maten kommer ifrån har lett oss ett steg närmare obligatorisk ursprungsinformation av kött på restauranger och i storhushåll.


I semestertider är det många som går ut och äter på resturang ljumna sommarkvällar. Men vart kommer köttet ifrån? Svenskt Kött sponsrar och samarbetar med: Dagligvarugalan, Exceptionell Råvara, Stellagalan, Chark-SM, Årets Kockelev och Årets Kock. Läs mer om våra samarbeten här. Vårt breda sortiment av barnmat tillagas med lång erfarenhet av ekologisk produktion.


Vi kallar det barnmat för världens bästa! Att laga egen barnmat är inte så krångligt som många tror! Här hittar du goda och nyttiga recept på barnmat för de små i åldrarna 6-månader.


Flera av recepten fungerar också bra som smakportioner. Benfritt Högrev I Bit Butiksstyckat svenskt kött ca 800g. Kött kommer i många former, och här har vi samlat alla våra recept med olika sorters kött.

Det kan vara vilt från skogen, olika fläskrätter, snabba kycklingrätter och lite lyxigare nötkött till helgen till exempel. Sortimentet går under namnet Little Farmer. Barnmat med svensk havre.


I dag består Lovemades sortimentet av åtta olika maträtter där smaker som kyckling, kött , lax och vegetariskt samsas på hyllorna. Lantmännens nya barnmat baserad på svensk ekologisk spannmål. Majoriteten av alla ingredienser är närproducerade och Lovemade är i dag den enda barnmatstillverkaren med svensk produktion och som bara använder sig av svenskt kravmärkt kött och kyckling.


För MatHem är det en självklarhet att smak och prisvärt hög kvalitet skall komma dig som kund till del och våra kött - och charkvaror är inte ett undantag. Ingen fest är komplett utan en smarrig huvudrätt! Här finns en uppsjö av härliga recept med mört kött som bara väntar på att du ska välja just din favorit. Därför är det viktigt att vi, om och när vi äter kött , väljer det med omsorg. Det kött som gör störst nytta för miljön är det ekologiska och svenska naturbetesköttet, som bidrar till en rik biologisk mångfald.


Fler surrande bin, fåglar och blommor helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg