måndag 25 december 2017

Blocket bedragare

Rapportera Blocket bedragaren om du blivit lurad på Blocket ! Har du råkat ut för en bedragare från Blocket ? Det är viktigt att kontrollerar bedragarens riktighet då bedragaren kan bedra dig med en stulen identitet. Du får inte anmäla en bedragare som har stulen identitet. En ökänd bedragare har gäckat köpare på Blocket under en längre tid.

Personen svarar på köpannonser och vill sälja en vara – bara för att lura köparen på pengar. När bedragaren kontaktade 33-årige Kristoffer från Östersund blev det dock svårare. Men han fortsätter och ger inte upp, säger Kristoffer. Elin, 1 hade sparat pengar för att kunna köpa en biljett till popstjärnan Ed Sheerans konsert. Allt verkade stämma när familjen kollade upp säljaren – men hennes identitet visade sig vara stulen.


Allt fler bedragare försöker bygga upp en påhittad profil, säger Thomas Bäcker, kundsäkerhetschef på Blocket. Folk som försöker köpa via Blocket , inte prutar och inte betalar kontant eller via Swish ska man vara misstänksam mot. Det var vaket av familjen att reagera som de gjorde, säger Tommy Nyman.

Blocket samarbetar med polismyndigheterna och utför även utbildning för polisens utredare. När ett misstänkt bedrägeri utreds kan Blocket bidra med exempelvis historik som visar hur bedragaren agerat. Nu har det blivit vår tur att bli utsatta av dessa blocket bedragare. Metoden som används är att bedragarna har hittat ett fordon som är utannonserad av en privatperson på blocket. Fordonets ägare kontaktas via mail, sms eller samtal där man uppmanas att ta hjälp av bedragarna för att få fordonet såld (försäljningsuppdrag).


Blocket-bedragare får fängelse Lurade till sig bilar utan att betala. På Blocket kan man hitta många bra och roliga saker som folk vill sälja. Köpare av husvagn lurad av annons på Blocket. Att köpa eller sälja sitt fordon privat har sina risker.


Nu har kvinnan upptäckt att bedragaren fortfarande annonserar. Bedragare på Blocket fortsätter att försöka lura av svenskar pengar. Jag grät och var skitledsen över att någon kunde vara så hemsk. Att de inte har någon skam i kroppen, säger hon. Varje år görs miljontals affärer via Blocket.


Om någon råkar ut för ett bedrägeri tar vi det på största allvar. Annonsen hade publicerats vid sjutiden samma dag och familjen anmälde snabbt saken till Blocket och till polisen. Vid elvatiden hade den falska annonsen plockats bort från Blocket , men då vara skadan redan skedd.

Har blivit lurad på grafikkort 2ggr. Inte fått tillbaka nånting från varken blocket , polis, försäkring eller bank. Råder personer från att använda ex blocket och istället göra sina andrahandsköp via Tradera där man faktiskt kan se omdömen på personer som säljer. Jag har nog totalt haft fem annonser på Blocket varav tre har besvarats av bedragare. Det första försöket denna gång var ganska uppenbart.


Ett SMS med en fråga om båten finns kvar samt en e-postadress att svara på, troligen för att undvika att Blocket själva kan se och varna för bedrägeriet. En man i 40-årsåldern från Färgelanda sitter häktad i Uddevalla misstänkt för flertalet brott. Bland annat ska han ha hyrt byggverktyg som han inte lämnat tillbaka samt lurat människor på pengar genom falska annonser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg