fredag 29 december 2017

Bygga övervåning på vinden

Try Helpwire and Save Time. Oinredd övervåning ( vind ) som medlemmen Stebac håller på att inreda. Kostnad inreda övervåning. Ett företag som specialiserat sig på att inreda övervåningar är Bohlins som driver övervåningar. Bohlins lät oss se en offert för att på totalentreprenad inreda övervåningen (5kvm) i ett Älvsbyhus Höner.


Men några frågor behöver få sina svar innan du sätter igång.

Räkna med att du får bygga ner minst 2mm isolering plus luftspalt och invändig beklädna summa minst 2mm under ytterpanelen. Bor i en villa där vi vill bygga en övervåning , göra takhöjning. Vår dröm sedan länge och något vi i familjen verkligen vill. Villan har våningar och en vind , kan man göra taklyft på den vinden eller måste man bygga en ny våning helt? Och hur mkt kostar det på ett ungefär?


Om du har lösullsisolering på befintlig vind , kontakta en firma som sprutar isolering för att kontrollera om det går att suga ut och sedan återanvända lösullen. Kommer de nya fönstren på övervåningen att harmoniera med de gamla? Om de gamla fönstren ska bytas eller målas om passar det bra att göra det i samband med fasadarbetena.


Det finns ingen vindpapp på övervåningen , bara på undervåningen.

Huset har mansardtak (halvvalmat?). Det vi ska göra nu är att bygga klart vindsbjälklaget och isolera det. Vi ska även isolera ytterväggarna på övervåningen. Det är många fördelar med att isolera och inreda vinden. Dels är det lättare och mycket billigare än att bygga till, dels utförs allt arbete inomhus, och därför kan man arbeta oavsett om solen skiner eller om det regnar.


Slutligen slipper man göra om tomten till en byggplats medan man arbetar. Om man planerar att senare använda vinden som förråd eller boyta ska man nu bygga på sitt golvbjälklag till rätt tjocklek. Lyfta taket för att höja väggar?


Ersätta central mekanisk frånluft på vinden med. Det kan vara klokt att fundera på vad rummet ska användas till innan man börjar renoveringen, så att el- och kabeldragningar hamnar på rätt ställe från början. Eftersom man är i färd med att bygga en ny innervägg kan man också passa på att få alla kablar och ledningar inbyggda av en elektriker. Dels för att kunna komma upp och lägga isoleringen på innertaket, dels för att det måste vara möjligt att inspektera vinden i framtiden. Tips: Skruva gärna upp glespanelen.


Det blir starkare (säkrare om du trampar fel under arbetet på vinden ) och det är väldigt tungt i längden att spika uppåt. Var vaksam, om du bygger många böjar, så att det inte blir bakfall någonstans, utan att det alltid lutar neråt. WC-avloppet får ha en sista anslutningsböj på - grader när man bygger med plaströr. Annars gällrt max grader.


Från oinredd vind till färdig övervåning.

Bolaget inriktar sig på bygg , måleri och mattläggning, med inredning av övervåningar som specialitet. Plugga mekaniska utsuget i hallen på övervåningen. Det skall bli barnrum, allrum och ett badrum. Istället för takfönster har vi beslutat oss för att bygga en kupa med stort glasparti. Det börjar närma sig slutet, fler bilder kommer.


Hunting Cabin Built With Free Pallet Wood Pt. Mini Cabin, Pallet Building, Pallet Shed Complete - Duration: 32:04. Bor i dagsläget i ett enplanshus med vind.


Har börjar prata om att bygga ut och då slog det mig att man kanske skulle kunna lossa taket från huset, höja väggarna runt om för att sedan fästa taket igen. En sådan fuktvandring från bostadsdelen kan orsaka fuktskador på virke och träbaserade skivmaterial. Man ska inte tillåta luft att strömmar ut genom klimatskalet (vägg, golv och tak) utan huset ska andas på ett kontrollerat sätt, via ventilationsanläggningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg