tisdag 26 december 2017

Kontakttolkutbildning malmö

Tolkutbildningen i Malmö. Detta är en ettårig utbildning i Malmö som sker på semidistans. Syftet är att utbilda kompetenta kontakttolkar för samhällets behov.


Din utbildningsbakgrund ska motsvara gymnasienivå och du ska ha goda kunskaper och färdigheter i svenska samt i det andra tolkspråket. På kontakttolkutbildningen utbildar du dig till professionell kontakttolk och har hela samhället som arbetsplats. Den passar också dig som redan arbetar som tolk men inte har någon utbildning.


Godkänd kontakttolkutbildning i Malmö. Här hittar du våra kurser för kontakttolkar. Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats.


I Malmö har Medborgarskolan Skånes enda godkända tolkutbildning. De som går utbildningen blir ”utbildad” tolk och de kan därefter gå vidare till Kammarkollegiets auktorisationsprov. Nu kan du läsa till kontakttolk på Folkuniversitetet.


Handledarna är auktoriserade kontakttolkar med lång erfarenhet. Kurserna innehåller även realia. Här kan du botanisera och hitta kursen som passar dig. Eller kanske en föreläsning eller ett.


Siten använder cookies och geografisk positionering för att förbättra användbarheten och göra innehållet mer relevant för dig. Information om aktuella tolkutbildningar inom folkbildningen finns på blitolk. Kontakttolk, grundutbildning - DISTANS.


I Sverige ökar behovet av professionella kontakttolkar. Utbildningen står under av tillsyn av. Arbetsmarknaden är god för dig som har utmärkta kunskaper i svenska och ett främmande språk. Via Arbetsförmedlingen kan du gå en kort, yrkesinriktad utbildning till yrken som behöver personal. Det gör dig mer attraktiv på arbetsmarknaden.


Samhällets efterfrågan på duktiga och välutbildade tolkar är stor och det finns mycket goda möjligheter till att skaffa sig en lång yrkeskarriär inom området. Om du har frågor som rör kontakttolkutbildning , teckenspråks- och dövblindtolkutbildning eller skrivtolkutbildning vid folkhögskolor och studieförbun kontakta i stället utbildningsanordnaren direkt eller Myndigheten för yrkeshögskolan. Under tillsyn av Myndigheten för Yrkeshögskolan startar Folkuniversitetet i Växjö en grundutbildning som riktar sig till blivande och redan verksamma kontakttolkar. Kontakttolkutbildning – ett viktigt samhällsbehov Nu är samhällets behov av utbildade tolkar större än någonsin. Vuxenskolan har blivit beviljade statsbidrag för en ny omgång av vår grundutbildning till kontakttolk.


Bidrag för kontakttolkutbildning i form av en sammanhållen grundutbildning för kontakttolkar lämnas endast till ett mycket begränsat antal utbildningsanordnare. Det är endast folkhögskoleutbildningen som är studiemedelsberättigad. För att en studerande ska kunna ansöka om studiemedel måste utbildningen bedrivas på minst halvfart. Välkommen till YH-utbildningarna i FALUN! Kategoriadministratör: Ingrid Sandhagen.


Malmö Funktionen verkar som en länk mellan myndigheten och utbildningsanordnarna (Grundutbildning för kontakttolkar) Samordnarfunktionens uppdrag syftar till att öka den nationella likvärdigheten och höja kvaliteten på den sammanhållna grundutbildningen. På Folkuniversitetet hittar du kurser och utbildningar både för dig privat och för företag. Vi har ett stort antal skolor inom konst och hela estetområdet. Jobba som tolk – lediga tolktjänster.


Vi söker efter nya tolkar inom alla områden, bosatta över hela landet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg