fredag 23 juni 2017

Vad är homosexualitet

Psykologer, psykoterapeuter och andra professionella personer är eniga om att homosexualitet inte är en sjukdom, psykisk störning eller känslomässigt problem. Till slut lyckades han via en anhörig till sin fru övertyga henne om att homosexualitet inte har något med pedofili att göra och att han är en bra pappa. Nader kom till Sverige och söker nu asyl med motiveringen att han riskerar att avrättas för homosexualitet om han återvänder till Iran. Vad kristendomen och andra kulturer anser om homosexualitet. Kristendomen I den kristna kyrkan blev celibat, ett liv utan sexuellt umgänge, tidigt ett ideal.


Och det är inte särskilt svårt att förstå hur de kristna som tycker att all sexualitet är en synd anser att homosexualitet är särskilt oacceptabelt.

Homosexuell är man när man känner sig attraherad av, och vill ha sex me personer av samma kön som man själv. Bisexuell är man om man känner sig attraherad av, och vill ha sex me både kvinnor och män. Hur som helst, bibeln förklarar inte homosexualitet som en “större” synd än någon annan.


All synd är stötande för Gud. Om du utövar homosexualitet , vad bör du göra? Erkänn först din synd.


Bibeln säger i Psalm 51:4-Gör mig fri från all min skuld och rena mig från min synd. Jag vet vad jag har brutit, min synd står alltid inför mig. För det andra, be om förlåtelse för din synd och Gud ger dig kraft att börja på nytt.

Viktigt att notera är att det inte är tron, på att homosexualitet existerar, som är syndig utan det är självaste sexuella handlingen som är syndig. Förr ansågs inte människor såsom homosexuella och är därför en ny term, istället rörde straff på allmänt otukt vilket skiljde sig från olika tider. Orsaken är homosexualiteten. Homosexualitet är i högsta grad en benämning som dök upp med psykologins uppkomst.


Det är denna avvikelse som är felet. Vad tycker ni om att man som homo får gifta sig, skaffa barn (får man det som homo?)och så vidare? Poängen i detta är , att när du säger att homosexualitet är omoraliskt och opassande ur den kristna synvinkeln, så har det väldigt lite med religion att göra.


Det handlar om vad du är van me vad du blev lärd som barn, vad som ansågs som ”vanligt”. Svar: Du har helt rätt i att homosexualitet strider mot Guds ordning. Bibeln är väldigt klar på hur Gud har tänkt att ett parförhållande ska fungera - nämligen mellan man och kvinna. Vilken åsikt en buddhist har om homosexualitet speglar snarare personliga eller kulturella värderingar än vad Buddhismen anser. Det finns ingen speciell åsikt om homosexualitet.


Min personliga åsikt är därför mycket enkelt. Ett tydligt tecken på det är att (fortfarande idag) endast heterosexuella par kan vigas kyrkligt. Att äktenskap hör till man och kvinna är så att säga kyrkans officiella åsikt samtidigt som man är mycket överens om allas lika människovärde. Grundaren Rudolf Wall lär ha satt dit den med tanken att Dagens Nyheter inte bara är ett namn.


Bibeln är tydlig om homosexualitet - det är en synd Vi kan inte smita undan vårt ansvar utan måste ge människor den teologiska vägledning som är en konsekvens av vad Bibeln faktiskt säger. Därför sätter vi punkt även i vår tid.

Det skriver pingstpastorer om homosexualitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg