torsdag 15 juni 2017

Tvångsgifte

Föräldrar häktade för misstänkt tvångsgifte Ett föräldrapar från Landskrona har häktats eftersom de misstänks ha gift bort sin då 14. Antalet polisanmälningar om misstänkt tvångsgifte har ökat kraftigt de senaste åren. Experter som SvD pratat med tror att orsaken är att myndigheterna blivit bättre på att upptäcka problemet. För flickorna innebär det att de får leva ett dubbelliv, ett tillsammans med sina vänner och ett tillsammans med sin familj. Det behövs konkreta åtgärder som förhindrar att unga i riskzonen förs utomlands, skriver Madjid Ibrahim Ibrahim och Felix Lundqvist.


Däremot ingick flickan och hennes kusin en äktenskapsliknande förbindelse, vilket är tillräckligt för att de ansvariga ska kunna dömas för tvångsgifte. Det är ju fasansfullt redan att det händer i var tionde kommun, men jag är övertygad om att det är långt vanligare än så. Ett tvångsäktenskap är ett äktenskap som ingås trots att endera eller båda parterna inte vill det eller ett äktenskap som ingås med stor inblandning av andra. Grundaren Rudolf Wall lär ha satt dit den med tanken att Dagens. Negin Amirekhtiar från Nationella kompetensteamet berättar att hedersrelaterat våld och förtryck aktualiseras särskilt under sommarlovet då risken är stor för till exempel tvångsgifte.


Sverigedemokraterna föreslog i en motion en handlingsplan mot tvångsgifte. Motionen ansågs besvarad i fullmäktige eftersom det redan pågår ett arbete med en sådan motion. Ingen kille eller tjej ska någonsin behöva uppleva detta i vår kommun, säger Anneli Jakobsson. Dom för tvångsgifte överklagas till Högsta domstolen. Hovrätten fastställer domen mot en 43-årig Landskronabo som dömts till fängelse för att ha tvingat sin dotter att gifta sig.


Tvångsgifte

Domen kommer att överklagas till Högsta domstolen. Utredningen fortgår medan den utsatta flickan är placerad på hemlig ort. I flera europeiska länder är det förbjudet med tvångsgifte , i en del är det belagt med fängelsestraff. Sverige, detta naiva och godtrogna lan saknar däremot lagstiftning och vilket parti vågar lyfta fram en fråga som belyser problemen inom den nya stora väljarkår som snabbt växer fram?


Metodstöd när personer befinner sig eller riskerar att föras utomlands mot sin vilja, exempelvis för tvångsgifte. Jag är typ en person cirka år som kommer att bli tvingad till att gifta mig mot min vilja. En ung kvinna i Skåne hävdar att hon giftes bort mot sin vilja med en man i Afghanistan som hon aldrig träffat.


Malmö: Vi tar tvångsgifte på största allvar Vi vet att det trots våra ansträngningar förekommer såväl tvångsgiftemål som hedersrelaterat förtryck i vår stad och den vetskapen gör att vi inte kan slå oss till ro. Men vi tar problemet på största allvar, och arbetar aktivt för att hantera hedersrelaterat våld och förtryck. Enligt åklagaren var skälet att pappan.


Många flickor gifts bort långt före puber­tet­en. UNICEF ar­betar för att för­ändra atti­tyder, på­verka lagar och se till att barnen får gå i skolan. Ingen fader eller moder har makt att tvinga deras son eller dotter att gifta sig mot hans eller hennes vilja.


Tvångsgifte

Fick ha en pall på bröllopet. Här konfronterar hon socialen som inget såg. FRÅGA hej ett arv ska skiftas till syskon fonus har skött boupptäckningen och ett av syskonen gav fullmakt till ett annat syskon att bevaka hans del i arvet. Tvångsgifte Alicia, 1 från Göteborg giftes bort och våldtogs.


Tvångsskifte är en form av skriftligt arvskifte som en förordnad skiftesman upprättar sedan han dessförinnan sökt få dödsbodelägarna att frivilligt. Riksdagen sa ja till ett antal lagändringar för att stärka skyddet mot tvångsäktenskap och barnäktenskap. I dag är det straffbart att förmå någon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg