tisdag 27 juni 2017

Epok snus farligt

Epok är med sin vita tobak en världsnyhet! Med kritvita portioner och innovativa smaker levererar Epok samma känsla som brunt snus. Det innehåller dessutom färre skadliga ämnen än vanligt snus. Tillverkningen av Epok sker i Hökerum, i Västergötlan av Winnington.


Snuset tillverkas dessutom under miljövänliga förhållanden som eliminerar oönskade ämnen.

Det som gör vit tobak så speciell i snus världen är att den helt förhindrar den tråkiga missfärgning som annars uppstår på tänderna. Tobaken i Epoks All White- snus tvättas varsamt i en miljövänlig och patenterad process. Där blir den bruna tobaken kritvit och oönskade ämnen minimeras.


Winnington, som tillverkar Epok , var även först i världen med att producera vit tobak. ZYN från Swedish Match innehåller inte tobak över huvud taget. Vi har i åratal arbetat med innovationen vit tobak, där tobaken renas så att merparten av de skadliga ämnena är minimerade till en nivå där de inte ens ger utslag i analyser.


Att vårt snus Epok , gjort på vit tobak, dessutom har en estetisk effekt, då den vita prillan inte färgar tänderna, är en sidovinst. Jag tycker ofta att diskussionen kring snus blir svart-vit, och önskar att man skulle våga prata mer nyanserat om saken.

Snusbruket är utbrett i Sverige, och vi behöver förhålla oss till det i den debatt som rör vår tobakspolitik. Snusning är lika farligt som rökning - i alla fall för blodkärlen. Nu har läkaren och forskaren bakom en ny studie ett budskap till ungdomar.


Börja inte med snus , säger Eli-Anne Skaug till norska TV2. På den här sidan försöker vi uppfylla just det. Här hittar du snus , snussatser och andra produkter som bara finns att köpa online hos oss på Snusbolaget – som du inte kan köpa på något annat ställe. Snus består av mal mörk, rök- eller lufttorkad tobak där smakämnen, salter och fukt tillsatts.


Beroende på tillverkningsprocess får snuset olika surhetsgrad (pH-värde) vilket avgör hur mycket nikotin som snuset avger till kroppen. Upptaget av nikotin är det som avgör hur starkt beroendet av snus kan bli. Nikotinfritt snus är ett alternativ till snus som är helt fritt från tobak och nikotin. Det är ett passande val för dig som vill trappa ner lite eller helt sluta snusa. Vi på Snusbolaget har ett stort sortiment av nikotinfritt snus från en uppsjö av olika varumärken.


Analysen visar också på rester av bekämpningsmedel i alla snussorter. I LD:s snus hittade laboratoriet bara en, men i General finns rester från tolv olika pesticider. För att få ett snus med lägsta möjliga nivåer av oönskade ämnen som nitrosaminer köper vi in tobak från olika delar av världen.


I processen minimeras oönskade ämnen, som tungmetaller och nitrosaminer. Känslan under läppen, nikotinstyrkan och smakupplevelsen är den samma som i vanligt brunt portionssnus – men utan att snuset rinner eller fägar tänderna.

There is no need to worry for the Epok -lovers! EPOK Snus is replaced by the all-white LYFT Nicotine Pouches. Lyft has the same great flavours, same nicotine levels and same good looks.


The only difference is that the Lyft pouches are 1 free of tobacco, an even cleaner all-white snus than before. Nordic Spirit smakar längre och ger en snabb kick följt av en långvarig, stabil nikotinleverans. De mjuka och vita nikotinpåsar rinner dessutom mindre och färgar inte saliven som traditionellt snus. Ja, det stämmer att det är mindre farligt att snusa än att röka, därmed inte sagt att det är ofarligt.


Rökningens negativa effekter på luftrör och lungor slipper dock en snusare. Rökningen förstör till exempel sakta men säkert lungvävnaden så att du till slut kan få mycket svårt att få det syre som kroppen behöver. Epok – det vita snus , står der på de to pakker, jeg udpeger mig i en kiosk på Istedgade i København inden festen. Många myter kring snus och cancer emanerar från forskning på helt andra tobaksprodukter. Seriösa studier av svenskt snus visar att det inte finns något bevisat samband mellan snus och någon av de cancerformer som brukar pekas ut i sammanhanget, exempelvis bukspottkörtelcancer eller cancer i munhålan, strupen eller magsäcken.


Mindre farligt än rökning. Sedan tidigare är det allmänt konstaterat att snus är mindre farligt än rökning. Det beror på att när man snusar slipper man röken.


Det är den farliga röken som innehåller de gifta ämnen som då dras ner i lungorna. Vad man däremot har diskuterat är huruvida snus är hur ofarligt, eller farligt , snus är. Detta kan ske om snuset inte har varit kylt under en längre ti även om bäst-före-datumet inte har gått ut.


Ofta resulterar detta i att arom- och smakförändringar sker, varför det inte hjälper att fukta upp ett snus som redan är torrt. Bäst är alltid att från början se till att snuset inte torkar ut genom att förvara det kylt. Men kan flera sorters tobaksfritt snus skada tänderna?


Lars Svärd är kvalitetsansvarig vid Praktikertjänst, Privattandläkarnas vårdföretag. Vi har haft fyra tandläkare som märkt att det kan finnas ett samband mellan kariesskador på patienter och nikotinfritt snus , säger han. Det är nikotinfritt snus generellt, inte bara Onico.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg