onsdag 14 juni 2017

Kvinnor som slår sina män

Allt våld är fel, kvinnor , män , deras barn, husdjur och övriga närstående far illa i en familjesituation som innehåller skrik, hot, kränkningar och våld. Det har lett till en intensiv debatt om hur våldet ska förstås. Kvinnor ger generellt mer uttryck för sina känslor, medan män är mer slutna.


Kvinnor som slår sina män

En smäll i ett parförhållande är inte för att dominera utan för att få respons. Det handlar om maktbruk i situationen, men avgränsat och mindre allvarligt, anser Hilde Pape. Därutöver har föreningen specialprogram för män som råkat ut för familjevåld. Det var en stor överraskning för mig att det finns kvinnor som slår sina män.


Jag förvånades över att en man faktiskt kan bli offer för familjevåld. Tanken var helt ny för mig, eftersom det enbart är kvinnor som blir utsatta för familjevåld i Irak. Kvinnorna slår sina män oftare än vad vi ni tror.


Jahaja kommet en bit påvägen angående aggressiva och mycket farliga kvinnor , det återstår endel arbete att skyffla, med snöskyffel tyvärr, undan den framför kvinnor upplagda skyddsbarriär en, sympati-vall. Något som absurt nog inte är fallet i dag. Men samtidigt måste vi komma ihåg att våld mot kvinnor inte är en barbarisk sedvänja som invandrarna tagit hit.


Hos familjen Johansson och Lindström sitter också män som tycker sig ha rätt att slå sina fruar för att de köpt fel sorts mjölk eller vill skiljas. Vissa män (och kvinnor ) lever hela livet på detta sätt. De är ofta extremt serviceinriktade eller ansvarstagande, men kan reagera aggressivt när de trots sina uppoffringar inte möts av förväntad tacksamhet eller på annat sätt upplever att de misslyckats med att nå målsättningen med agerandet. Kvinnor och män slår väl lika ofta, men det är ju så klart alvarligare när mannen slår då skadan blir mycket större. Jag tror inte på våld men hysteriska kvinnor som tror att de kan göra vad som helst utan konsekvenser förtjänar faktiskt en smäll tillbaka.


Kvinnor som slår sina män

Varför misshandlar män kvinnor ? SOMLIGA experter säger att sannolikheten för att en kvinna skall bli dödad av sin man eller pojkvän är större än sannolikheten för att hon skall bli dödad av någon annan, alla kategorier inräknade. Likaså slagord och hat från läktarna, det måste stoppas. Här utmärker sig män negativt, de är dåliga förebilder. Inget är viktigare för män än att få en kvinna, om ingen vill ha dem kommer de att ändra beteende, var så säkra. Män som har kontakt med en ursprunglig styrka blir attraktiva för kvinnor.


Farliga män är spännande” eftersom de äger en styrka som skänker trygghet, vilket gör att farliga män paradoxalt nog kan väcka tillit hos kvinnor. Och det är därför som kvinnor kan dras till män som misshandlar just kvinnor. Ibland kan till och med en tidning som Aftonbladet överraska, vilket de gjorde för min del i alla fall med artiklar som handlar om kvinnor som misshandlar sina män , psykiskt såväl som fysiskt.


Den stora frågan jag ställer mig är varför inte det här våldet i nära relationer får samma uppmärksamhet. Samtidigt är det sällan kvinnor tar livet av sina män , jämfört med tvärtom? Studierna bekräftar åter igen kvinnors utsatthet i våldsamma relationer, det är värre effekter för kvinnor , säger Gunilla Krantz. Män dricker och kvinnor får ta konsekvenserna.


Så ser det ut i stora delar av världen. Fick kvinnor bestämma skulle alkoholen få väldigt liten plats, kanske ingen plats alls. Det finns länder där kvinnor överhuvudtaget inte dricker alkohol men de drabbas trots det av alkoholens negativa effekter. Intervjuat män som slår kvinnor Lucas Gottzén har under flera års tid intervjuat ett 40-tal män som misshandlat kvinnor.


Han vill utforska den groteska och hemska delen av mänskligheten och försöka förstå vad som ligger bakom våldet. I går skrev Dagens ETC om männen som slår kvinnor – personer från alla hörn i samhället. I dag ställer vi oss frågan: Vad är det som driver män till att använda våld mot människor i sin närhet? I grunden handlar det om en strukturell ojämlikhet mellan kvinnor och män , även om det inte förklarar allt. Men om kvinnor hade haft lika stor muskelmassa som män så skulle det troligen varit jämställt mellan könen även gällande grövre våld.


Vem som slog först i ett visst våldsbråk går kanske aldrig att få klarhet i. Det relevanta är att kvinnor och män slår i ungefär samma omfattning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg