tisdag 20 juni 2017

Koppla in lampa i taket

Produkter som gör ditt hem unikt! Fynda möbler och indredning till rea-priser hos Chilli. Gör årets bästa fyn köp online nu! Handla lampor och mycket annat hos Cellbes.


Välj och vraka bland våra snygga möbler och inredning. Svart är fas, blå är nolla, gröngul är jord.

Att du har en brun betyder att den sitter på fas, fast efter strömbrytaren. Men vad spelar det för roll då det bara är en lampa ? Anges det verkligen fas och nolla på den? Montera lampa, ta bort stickproppen i taket och. Koppla in lampa i tak utan takdosa? Förmodar att lampan har en kontakt som har tre piggar.


En mindre lite platt sak. Installera en lampa i taket med svenska uppfinningen CableCup. Häng kopp och lampa på kroken.

Precis varit och köpt nya taklampor. När jag öppnar kartongerna ser jag att sladden inte är ihopkopplad med lampan. Från sladden kommer det en blå och en brun tråd(hjärnsläpp för rätta ordet). Dessa ska kopplas till ett vitt hölje på lampanordningen med fyra småskruvar där det står ett L på ena sidan och ett N på andra. Lampsladd genom ett hål i taket för anslutning i dosa på vinden tycker jag faller långt utanför godkänd användning.


Man gör heller inga knutar på lampsladd! Där ansluten ni vardera lampa med stickpropp och takkåpa, såsom på din bild fast uppdelat i tre. Sedan kan man köpa till en kort anslutningskabel - Ikeas KOPPLA. Om det är frågan om en sådan armatur (typ) så är ju dess sockerbit att föredra. Jag hade då monterat bort den korta anslutningskabeln, monterat bort sockerbiten i taket , anslutit ledarna från taket till anslutningen i armaturen.


Nu är det dags att ansluta elsladdarna till lampan. Om man ska koppla i LED måste man veta att det finns olika varianter och inkopplingsmöjligheter. LED 12V DC står det ibland på vissa produkter. Ska koppla in en takkonsoll för taklampa men det som kommer ut ur taket är. Testa att koppla in din lampa till ledarna och se om det fungerar.


Bryt strömmen genom att koppla bort den. Och vad kan hända om man kopplar fel? Jag skulle ta och sätta upp en taklampa men kablarna som kommer ut från taket är blå, grön och vit.

Hos oss hittar du ett stort utbud av det senaste på elektronikmarknaden. Fri frakt över 5kr, dagars öppet köp och snabba leveranser. Besök MediaMarkt idag! Hitta ditt närmsta varuhus.


Vi har butiker i hela Sverige. Missa inte våra otroliga kampanjer. Beställ online för snabb leverans. Delbetala i upp till månader. Se urval av Belysning!


Hos oss finner ni både taklampor, bordslampor och fönsterlampor till ditt hem. Vi erbjuder alltid inredning av högsta kvalitet och till riktigt bra priser! Hej, jag ska koppla in en taklampa. Du får koppla in en hona i taket , så att lampans kontakt kan kopplas in.


Min lampa har en lite dosa med bara en blå och en brun sladd. Jag har stor respekt för elektricitet så vill vara helt hundra på hur det ska göras på ett säkert o korrekt sätt. Från mitt tak kommer endast en N- och L-kabel, dvs ingen jordad kabel. TS vill inte röra lamputtaget utan veta vad för lamppropp som hen ska köpa för att koppla in lampan i det visade uttaget. Det är väl normalt att det finns enskilda trådar ut från röret i taket.


Trådarna är sen dolda bakom en kopp, lock, lamparmaturens takanslutning etc för att uppfylla kravet på dubbel isolering. Vågar man koppla in lamporna utan jord eller är det ren och skär livsfarlig superidioti? Jag vill ju inte riskera att bli grillad bara för att jag ska justera en spotlight. Lamporna ska monteras i en hall och ett kök (köket borde ha jordade uttag, har inte kollat så noga).


När man kopplar in LED som ska kopplas i serie är det viktigt att hela slingan är hel och rättkopplad annars fungerar det inte som det ska. Där är lite fler saker att tänka på än när man kopplar in Volts halogenbelysning. Valet av LED spotlight är avgörande och det är det valet man gör först utifrån det ljuset man önskar.


Ska du koppla bild till ska du sätta blåa kablar i N. Vita kabeln (tändtråden) till L. Då kan du tända och släcka med knappen. Gröngula till symbolen till vänster, stäck staplade och en vertikal ovanför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg