fredag 14 april 2017

Skriva eget bodelningsavtal

Bodelningsavtal - upplösande av äktenskap. Fyll i och ladda ner ditt dokument online. Ett bodelningsavtal behövs för att klargöra hur olika tillgångar ska fördelas vid en bodelning. Det är bra att skriva handlingen så fort behovet uppstår, exempelvis i nära anslutning till en separation.


Som huvudregel bör man alltid skriva ett bodelningsavtal i nära anslutning till skilsmässan annars finns risk för att ena maken eller makan flera år senare kräver en bodelning. Via vårt webbverktyg kan ni skriva ett eget bodelningsavtal till fast pris. Där får ni svara på ett antal frågor, som sedan leder till att ett skräddarsytt avtal skapas.


Har ni några funderingar eller tycker att det verkar krångligt får ni gärna ta hjälp av våra jurister. Av paragrafen framgår att ett bodelningsavtal ska vara skriftligt och underskrivet av båda för att vara giltigt. För sambor är det i huvudsak sambolagen som är tillämplig, se.


I 20§ sambolagen finns en bestämmelse som hänvisar vidare till vissa paragrafer i ÄktB som ska gälla även för sambor. Varför skrev du under avtalet om du inte var nöjd? Om bodelningen är gjord av någon annan, dvs en bodelningsförättare hade du kunnat klandra bodelningen inom veckor. Men nu har du själv ingått ett bodelningsavtal av egen fri vilja.


Därmed är bodelningen helt avslutad. Det går inte att ångra sig månader i efterhand. Vi har ett hus ihop och därför måste vi göra ett bodelningsavtal för att jag ska kunna ta över huset. Skulderna på huset är jämförbara med husets värde, så vi har kommit överens med att jag tar huset och skulderna och sen är vi nöjda. Jag har tänkt skriva nåt sånt här.


Ni bör även skriva att ni upprättar detta bodelningsavtal sedan tingsrätten dömt till äktenskapsskillna och att ni bodelar med utgångspunkt från de egendomsförhållandena som fanns när ni lämnade in er ansökan. Det är därför viktigt att ni anger datum för er ansökan om skilsmässa, och när domen trädde laga kraft. Vi skrev en standardformulering i själva avtalet och hänvisade till en bilaga där vår uträkning fanns med. Vi registrerade inte heller avtalet utan det var bara för vår egen skull.


Det funkade alldeles utmärkt utan jurist, men det var ett d-kla räknande - särskilt med huset. Ladda ner en gratis mall för blankett till bodelning och skilsmässa med råd och tips. Mallen innehåller exempel för enklare anpassning. Varför är det så viktigt att skriva ett bodelningsavtal ? Att skriva ett tydligt juridiskt dokument på hur den gemensamma egendomen har fördelats parterna emellan är det bästa sättet att undvika framtida konflikter kring detta.


Det finns inte någon skyldighet för makarna att anlita en advokat eller annan jurist för att göra en bodelning eller skriva ett bodelningsavtal. Makarna kan själva skriva ett bodelningsavtal om de så önskar. Det är självfallet en mycket god idé att biträdas av en advokat när man ska skriva ett bodelningsavtal. Det är endast bostad och bohag (möbler, elektronikprylar, husgeråd m m) som köpts för gemensam användning under tiden ni varit tillsammans som tas upp i ett bodelningsavtal.


Det ni ägde innan ni blev sambor räknas inte. Tänk på att skriva bodelningsavtal i nära anslutning till separationen. Få hjälp med att skriva ett bodelningsavtal.


Vill ni få hjälp med att skriva ett bodelningsavtal finns det prisvärda avtalstjänster på nätet att använda i stället för att anlita en dyr juristbyrå. Avtalstjänsterna är enkla att använda och hjälper dig att snabbt ta fram ett bodelningsavtal till ett lågt fast pris. Vår bodelningsavtalsmall är en gratis mall som gäller för två makar i äktenskap.


Om man är överens om fördelning av saker boende och vårdnaden. Kan man då skriva ett eget bodelningsavtal eller köpa ett i en bokhandel eller måste man köpa ett för minst ett par tusenlappar för att det ska vara giltigt? Nån som vet om det finns gratis bodelningsavtal att ladda ner nånstans?


En bodelning företas om någon av samborna begär det när ett samboförhållande upphör av annat skäl än att samborna ingår äktenskap med varandra. Finns det någonstans man kan ladda hem en gratis mall för bodelningsavtal ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg