måndag 24 april 2017

Betala spotify med mobilen

Hur är det med förbetalda kort? Vi accepterar förbetalda kort utfärdade av Visa, MasterCard och American Express. Du debiteras nu på eller runt den här dagen varje månad. Därför kan det tyckas märkligt att man nu slår undan fötterna för det argumentet (fast bara delvis) med en gratistjänst till mobilen.


Spotify har all din favoritmusik.

Att betala med mobilen är lika säkert som en vanlig kortbetalning. Hur sätter jag in pengar på kortet? Sätt in pengar så här: Direkt i kassan i din ICA-butik.


Ange din kortkod vid insättning i kassan. Genom din internetbank. Jag vill inte längre sitta och betala 99:- spänn i månaden för spotify. Men det är ju OMÖJLIGT att avsluta.


Står att man ska gå in på deras hemsida och logga in, men inte ens det fungerar ju.

Swish — betala med mobilen. Skicka och ta emot pengar med ditt mobilnummer. Du kan bland annat dela notan, samla in pengar till en present eller ta betalt för saker du säljer. Pengarna kommer in på mottagarens konto direkt. Användare ska kunna lyssna på musik utan att betala – med reklamavbrott.


Man får dock betala för att få tillgång via mobilen , men det har jag inte testat. Den nya reklambaserade gratisversionen uppges göra det möjligt för användare att gratis spela ett begränsat antal låtar i mobilen , skriver Wall Street Journal. Blev skitförbannad och det med all rätt, mitt abonnemang har precis gått ut och jag har inte använt spotify i mobilen ens en timme.


Nu är jag osäker på om jag ska betala för ny månad eller inte. Däremot så kommer de som jag förstår det att de som betalar med kort kunna fortsätta att ha unlimited väldigt lång tid till. När du ska betala öppnar du tjänsten i telefonen, verifierar dig med fingeravtryck eller pinkod och håller telefonen mot kortläsaren. En av tjänsterna har barn och ungdomar som målgrupp.


Samsung Pay fungerar på kortläsare där du kan betala genom att blippa. Med Swedbank plånbok kan du betala med din Android-telefon i både butik och på nätet. Det är säkert att betala med Swedbank plånbok. Här kan du betala med mobilen.


Lösningarna blir som sagt fler, men än så länge finns det inte en app som du kan använda överallt eller en butik där du kan betala med valfri mobil betalningsapp.

Detta efter att den svenska musikjätten blivit pressad. För det är inte den nuvarande betalversionen som blir tillgänglig som gratistjänst för mobila enheter. Det finns dock en betydande hake.


Elvis, Rolling Stones, Carola eller ABBA– utbudet är oändligt! Ersättningen baseras på i vilket land som låten spelas. I Sverige betalas ett högre belopp ut per spelning än till exempel i Ukraina.


Sedan i somras har det gått att betala med sin mobil direkt mot kortterminaler i Sverige med hjälp av appen Seqr. En förälder kan föra över pengar till ett virtuellt konto och sedan kan barnet betala i butiken genom att ”blippa” mobilen mot kortterminalen. Nu kommer Seqr Go som vänder sig till barn och ungdomar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg