tisdag 24 mars 2015

Klimat svalbard

Graferna visar det genomsnittliga antalet soltimmar på Svalbard per dag och antalet regndagar på Svalbard under en viss månad jämfört med Stockholm. Ska man ut och resa, har Svalbard det bästa klimatet i de månader, där det finns många soltimmar og få regndagar. För att se hur vädret på Svalbard skiljer sig från vädret hemma, kan du också jämföra siffrorna måned för måned med motsvarande siffror för Sverige under samma period här: Svalbards klimat.


Klimat Svalbard per månad Klimat Svalbard per månad. På ön Svalbard förekommer tundraklimat. Det är torrt 1dagar om året, med en luftsfuktighet på i genomsnitt och ett UV-index på 2.

Skärgården har dock ett relativt milt klimat jämfört med andra områden på samma breddgrad. Vad gäller boende har du flera hotell att välja på. De flesta som åker till Svalbard kommer med flyg. Normalt väder för säsongen i Barentsburg, Svalbard i Norge. Longyearbyen, Svalbard.


Spetsbergen är Norges arktiska krona. Svalbard har nu haft månader i följd med en medeltemperatur över det normala. På tre decennier har vintrarna här blivit tio grader varmare.


Samtidigt som iskylan i år höll det kontinentala Europa i sitt grepp, hade Svalbard några dagar fyra plusgrader och regn.

Men de senaste månaderna har inget varit sig likt. Det är ingen is, det är varmare i vattnet, varmare i luften och det har regnat väldigt väldigt mycket, säger Ulrika Sjöö Frantzen. Svalbard och Jan Mayen Islands klimat kort beskrivning Vädret på Svalbard och Jan Mayen-öarna påverkas av Tundra klimatet. Polar Tundra, ingen sann sommar.


Svalbard upplevde den mildaste aprilmånaden sedan temperaturmätningar inleddes för drygt år sedan. Europa I Ryssland var det däremot ovanligt kyligt med temperaturunderskott på 5-7° i trakterna av Uralbergen. Klimat: Svalbard Klimatet är en tundraklimat och det finns mycket låga temperaturer, även under den varmaste månaden på året. Detta klimat anses vara ET enligt Köppen-Geiger klimatklassificering.


Larmet från Svalbard : Varmare än normalt under månader i rad” Det kan vara så i år utan att det är fråga om ’Klimatförändringar’ eftersom den Atlantiska oscillationen har en periodicitet på år. Om statistiken för Svalbard Lufthavn. Statistiken för Svalbard Lufthavn är sammanställd av observationer från väderstationen Svalbard Lufthavn som ligger km från centrala Svalbard Lufthavn.


Vi samlar in data från både professionella och privata väderstationer. Datakvaliteten kan därför variera. Väder Svalbard Lufthavn. Jämför väderprognoser från SMHI, YR och FMI. Temperatur, nederbör väderstatistik, dygnslängd och observationer.


Norges klimat domineras av den varma Nordatlantiska strömmen som bidrar till ett väldigt milt klimat med tanke på landets nordliga belägenhet. Därför ligger de flesta kuststädernas medeltemperatur på vintern över fryspunkten. Det är min inställning till kalla klimat , och ändå bokade vi en resa till Svalbard , man kan undra varför.

Men vilken lycka att vi gjorde detta, jag blev förälskad i denna natur och totalt kär i is. Med klimat menas en beskrivning av vädrets långsiktiga egenskaper mätt med statistiska mått. Klimatet kan därför bara observeras indirekt, genom insamling och analys av väderobservationer under en längre tid.


Om sommeren er temperaturen over nul grader. Juli måned har en middeltemperatur på over grader. Der er midnatssol fra 19. Den genomsnittliga temperaturen varierar under året med 20.


Det, innebär att strandade isbjörnar inte kommer ut som vanligt på havsisen för att jaga säl och fylla på fettdepåerna. Någon naturlig avgränsning mot söder finns inte. Jämfört med Björnön, har Svalbard Lufthavn värmts i genomsnitt 0grader per år, jämfört med Barentsburg med 0grader per år och jämfört med Ny Ålesund med 0grader per år.


Jämfört med 30-talet, verkar vintrarna på Svalbard inte ha blivit märkbart varmare alls. PLUS Kroens uteservering badar fortfarande i solljus. Några gäster sitter i t-shirt. Andra har en tunn jacka på sig.


Inget konstigt med det. Förutom att det här är den bosättning i världen som ligger närmast Nordpolen. Frågan är om de speciellt anpassade Svalbardrenarna klarar att anpassa sig till det nya, varmare klimatet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg