måndag 23 mars 2015

Bästa stranden zanzibar

Spara upp till med Agoda. Missa inte chansen, boka nu! Sämst: För att ta sig ner till stranden måste man gå nerför branta trappor, och det kan vara krångligt att hitta parkering uppe vid vägen. Eagle Beach, Aruba Karibisk dröm Eagle Beach på Aruba har utsetts till en av Karibiens absolut bästa stränder av både USA Today och Condé Nast Traveler.


Indcen Resor, Jambo Tours, Kenzan Tours, Rosa Bussarna och Äventyrsresor är några arrangörer som har paketresor.

Bästa tiden: Året runt utom under regnperioden från april-maj. Här kan du njuta av det bästa som Afrika har att erbjuda. Ligg på någon av de milslånga vita stränderna , lyssna på vågorna och sug åt dig stillfullheten och harmonin. Zanzibar – Afrikas paradisö.


Vad gäller Matemwe så finns det ställen att bo på som har stolar på stranden så man får första parkett till föreställningen på stranden. Boende på östsidan kan jag varmt rekommendera Kinazi Upepo, de har små enkla bungalows eller ännu enklare bandas, hyddor. De har östsidan absolut bästa mat.

Hålligång ställen (barer) finns längre bort på samma strand , det här är ett lugnt ställe. Mombasakusten i Kenya är perfekt för alla som älskar sol- och badsemester. Omdömet är välförtjänt - stranden är två mil lång och kantad av kokospalmer, sanden vit och finkornig och havet turkost med ett vackert korallrev. Vattnet är varmt och fint och stränderna kritvita. Vi bodde på östra sidan och det var väldigt stillsamt.


Där vi bodde fanns inget annat än beachen - det bör man vara medveten om om man är rastlös. Paje, på västkusten, sträcker den kritvita stranden ut sig som en milsvid remsa mellan vajande kokosnötspalmer och mintgrönt hav. Kokospalmerna växer tätt och den pudervita stranden kantas av klassiska fiskebåtar. Våra hotell håller hög standard och flera av dem har All Inclusive. Nungwi ligger längst upp på den norra spetsen av ön.


Två regnperioder och två torrperioder. Småplan går vidare till Unguja och Pemba med Coastal Air, från 5kr. Ving har charterflyg till Ungujas östkust.


Väder och klimat – här är bästa tiden att åka. Här bor du direkt vid de vita stränderna på hotell i modern afrikansk stil. Ett par steg från hotellen kliver du rakt in i det afrikanska vardagslivet med öbor som fiskar, lagar nät och plockar musslor medan barnen leker på stranden.

Till flygplatsen tar det lite drygt en timme. Utanför hotellet finns en liten by med några lokala restauranger. Nog är ön både vacker och exotisk med otaliga frukt- och kryddodlingar, kritvita stränder och vajande palmer! När är bästa tiden att resa till. För dig som vill dyka är månaderna juli, augusti, februari och mars de allra bästa.


Stränderna är som hämtade från paradiset och tillhör världens bästa. På norra kusten är det juni till oktober som gäller, och på södra kusten november till mars. Stranden vid Paje är väldigt känd för sina enastående platser för kitesurfarna. Mellan husen ligger poolen, varifrån man har utsikt över stranden och havet. Det finns gratis wifi på hotellet.


Vistelsen är inklusive frukost. Det är därmed en fantastisk semesterplats för dig som längtar efter sol och bad. Det lilla safariflyget lyfter från Nairobi, flyger över Kenyas vidder till Masai Mara, landets ståtligaste naturreservat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg