torsdag 10 november 2016

Kreta fakta

Design och tillverkning av fronter, handtag, ben till Ikeas vanligaste stommar. Boka ditt Hotell nära Karpathos Flygplats. Upptäck Kreta: boka turer och aktiviteter online till garanterat bästa pris!


Det är en destination som det går att resa till året runt om du letar efter bättre väder, eller vill besöka kulturella platser. Greklands största och mest mångsidiga ö och här finns långa och vackra stränder, små lantliga byar, vackra och mysiga städer och en anrik och antik kultur. Fakta och bra att veta om Kreta.

Allt du behöver veta om språk, valuta, tidsskillna pass och visuminformation för Kreta. Se fakta , klimat och väder för Kreta. Här kan du även se medeltemperatur, vattentemperatur och antal soltimmar per dygn på Kreta. Resmål, nyheter, restips och fakta om Kreta.


Se väderprognos, karta, forum, om vaccination, boende, hotell, prisbild och valutakurs från omkreta. Bästa tipsen för din resa till Kreta. Reportage, bilder och guider till populära resmål. Nyheter och bra att veta om Kreta.


Stränderna är himmelska med mjuk sand och släta stenar.

Kreta ligger Europas sydligaste plats. Vissa saker är bra att ha koll på innan du reser. Här hittar du allt som är bra att veta om Kreta.


Den del av Grekland som först nådde samma kulturella nivå som Mesopotamien och Egypten var Kreta. Kr en märklig kultur som brukar kallas för minoisk. Den har fått sitt namn efter sagokungen Minos - Zeus och Europas son, som enligt legenden regerade på ön. Här möts du av vacker natur och fina stränder i en lugn atmosfär.


I hamnen kan du äta gott på någon av tavernorna med äkta kretensisk mat och sedan kika i små butiker med lokala varor. Buss till Chania ca 12:-. Taxi Maleme–Chania ca 200:-, kontrollera att föraren slår på taxametern. Båt från Souda (Chania) och Heraklion till Pireus (Aten) varje kväll, ca 270:- enkel resa. Var shoppar man och var äter man i Chania till exempel?


Det var vid denna tid som staden fick namnet Chania. Platanias är en större by på nordvästra kusten, strax utanför Chania, och är en av svenskarnas mest populära resmål på Kreta. Vi förhandlar så att du slipper.


Följ med Apollo till Kreta. Här finns de bästa familjehotellen. Här är del två med fakta av det kustrika landet nere i Europa.

Förutom den lilla ön Gavdos som ligger kilometer bort så är det också den sydligast belägna ön. Tips, guide och råd till regioner som Lasithi, Heraklion, Rethymno och Chania. Längs norrkusten går en stor väg som delvis är motorväg. Sydkusten är om somrarna brunbränd medan nordkusten är förhållandevis lummig.


I Platanias och i Agia Marina är utbudet av butiker mindre. Rolig fakta : Skjutvapen och stora fester hör ihop som bröd och smör på Kreta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg