tisdag 1 november 2016

Hitta tillbaka till varandra

Det går att hitta tillbaka till varandra. Det menar psykolog och författare Eva Rusz som med boken ”Bullshit! Människan är inte skapad för separation”, säger Eva.


Hitta tillbaka till varandra och undvik separation. Lär dig hur du sätter stopp för er separation eller din kärastes avslag när du är den enda som vill hitta. Ett tips är att stanna upp och ge varandra en lång omfamning, på ungefär sekunder, två gånger om dagen.

För många par upptar jobb och barn nästan all tid. Här måste ni stanna upp och. Det kan göra det svårt att hålla liv i kärleken. De flesta vet att man ska göra det. Skaffa barnvakt, gå ut och äta på tu man hand och inte glömma bort att ge varandra komplimanger och fysisk beröring.


Men så bara… blir det inte så. Och plötsligt har steget till att vara nära varandra blivit så stort. Man kanske till och med på allvar börjar tvivla på känslorna för sin partner.


Ge varandra vardagsgåvor.

För Kristina och Lennarts del ledde livsförändringen till att de fick mer energi och då orkade de också hjälpa varandra i vardagen. Du står vid ett vägval, ska du satsa tillsammans med din partner eller är det dags att gå? Att hitta tillbaka till en lycklig relation går, menar Hanna Möllås. Hon är sexolog, barnmorska och psykoterapeut och har skrivit boken Hela mig - om konsten att adoptera sin kropp och sina känslor.


Därför kommer ni inte att hitta tillbaka till varandra Vi är mästare på att bråka och förvänta, men rör oss långt, långt ner i tabellen över hur man älskar. Jag pratar med paren som vill hitta tillbaka till varandra. Hur överlever vi då relationen?


Ofta hamnar vi i försvar och möts inte. Ju mer vi rusar efter kickar i stunden desto fler yttre konflikter uppstår. Vi måste lära oss att stanna upp och verkligen leva istället för att överleva. Jag tror vi nu håller på att hitta tillbaka till varandra , vilket känns jättekul!


Vi har pratat en del och vet nog rätt bra var vi har varandra. Relationspanelen: Hej Anna! Ibland behöver man just ta ut avstån för att kunna närma sig varandra igen. Jag har dock kommit till insikten att det finns inte en chans att hennes känslor kommer tillbaka om vi fortsätter bo tillsammans nu utan att komma ifrån varandra är nog enda sättet att hitta tillbaka till varandra.


Men det kan också ta förhållandet framåt och vara början på något nytt, menar gästande världsstjärnan i relationer, Esther Perel. Ett bra sätt att få tillbaka sexlusten i ett till synes dött förhållande är att gosa, men inte nödvändigtvis ha sex. Små beröringar som att sitta tätt ihop i soffan eller hålla varandra i handen hjälper när ni vill hitta tillbaka till varandra och tända gnistan mellan er igen.


Och så flytt till ny stad på det.

Och noll egentid för någon av oss. Sakta började vi bygga upp vårt liv här i Nashville. Det finns ju både fördelar och nackdelar med att hitta tillbaka till ett ex. Det är ju positivt på det sättet att man redan känner varandra , redan är trygga med varandra osv.


Samtidigt kan det även leda till att man redan första veckan börjar bråka om skitsaker som man gjorde i göra-slut-skedet. Men till skillnad från er så har vi pratat om situationen väldigt många gånger och vi är överens om att vi inte är i närheten av vad vi en gång var. Vi gör upp planer för hur vi ska gå tillväga för att hitta tillbaka till varandra , vi säger vad vi saknar och behöver, det känns alltid väldigt bra efter att vi har pratat. Men för att kunna göra det menar imagoförespråkare att vi måste vrida tillbaka klockan till vår egen barndom.


Bara när vi har förstått vilka vi är, förstår vi vårt val av partner och först då kan vi hitta källan till våra äktenskapliga problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg