måndag 7 november 2016

Bli tolk utan utbildning

Studera till tolk på folkhögskola. Hitta en tolkkurs som passar dig och ansök här! Sök bland en mängd kurser inom ditt intresseområde på vår hemsida - Välkommen. Alla Sveriges folkhögskolor.


Du arbetar med validering av tolkar – vad innebär det?

Validering i det här sammanhanget innebär att yrkesverksamma tolkar , som inte har någon utbildning till tolk , kan få möjlighet skaffa sig utbildningsbevis på sina kunskaper. Det finns en ökad förfrågan på tolkar som behärskar flera språk. På kontakttolkutbildningen utbildar du dig till professionell kontakttolk och har hela samhället som arbetsplats.


Den passar också dig som redan arbetar som tolk men inte har någon utbildning. Medborgarskolans ettåriga utbildning till kontakttolk sker på semidistans med vissa närträffar. Utöver grundutbildningen kan du bli godkänd tolk genom en valideringsprocess av dina befintliga tolkkunskaper.


Kursen vänder sig till Dig som är verksam tolk och vill ha fortbildning inom området tolkning för barn- och mödravård.

Vi kan alltså inte i förväg ge besked om vilka språk som blir aktuella på utbildningen , utan det får du besked om några veckor efter sista ansökningsdatum. De som uppfyller grundläggande behörighet och har sökt i ett språk som valts ut att finnas med på utbildningen blir kallade till ett obligatoriskt förkunskapstest. Auktorisationsprovet för tolkar är ett yrkesprov. Provet är öppet för alla, men det riktar sig till dig som är erfaren och utbildad tolk. Du som redan är auktoriserad är behörig att anmäla dig till prov för att få speciell kompetens som sjukvårdstolk eller rättstolk.


Vill du jobba som tolk ? Prova på en karriär som tolk hos oss. Vi är en tolk - och översättningsbyrå med mer än års erfarenhet. Fyll i din intresseanmälan idag. Du kan bli auktoriserad tolk via Kammarokollegiet. Här kan du även ansöka om att bli rättstolk eller sjukvårdstolk, men för att göra detta måste du först bli auktoriserad tolk.


Syftet med detta är att tillgodose samhällets behov av kompetenta tolkar. Att utbilda sig till tolk kan ta allt mellan ett till fyra. Du ingår i en språkgrupp.


Som antagen efter godkänt språktest blir du erbjuden plats i en språkgrupp för just ditt tolkspråk, i första hand hos den utbildningsanordnare du sökt till.

Utbildningar till tolk. Blir deltagarna i språkgruppen för få kan du istället bli erbjuden en plats på en annan folkhögskola. Du blir då registrerad i vår portal eTolk och kan bli erbjuden uppdrag.


Det går bra att arbeta både som kontakt- och distanstolk och beroende på var du bor och vilka språk du behärskar så finns god chans att du kan jobba som tolk på helti vi kan dock inte garantera dig som frilansande tolk att det alltid finns uppdrag. I alla fall så hjälper vi gärna till med vilken utbildning som passar bäst för dig som tolk , ring in och be att få prata med vår utbildningsansvarig så kan ni hitta något tillsammans. Vår förhoppning är att du som tolk alltid satsar på att bli auktoriserad. Tolk är ett samlingsnamn för flera olika yrken. Konferenstolkar tolkar vid konferenser, förhandlingar och möten.


Med hjälp av en speciell anteckningsteknik ska tolken korrekt kunna ange ett mellan fem och tio minuter långt anförande, utan att avbryta talaren. Hon uppskattas av studenterna för sin förmåga att tydliggöra vad som förväntas av dem och hur kursinnehållet är relevant med hjälp av ett välplanerat och tydligt upplägg på undervisningen. Helena Bani-Shoraka är universitetslektor vid Tolk - och översättarinstitutet, Institutionen för svenska och flerspråkighet. Att arbeta som tolk handlar inte bara om att arbeta med språk utan med människor som använder språk.


Därför är förmågan att reflektera över sin egen roll i grupper, kunna se andras behov och ta hänsyn till dem, kunna ge andra utrymme, och ha förmågan att dela med sig av åsikter och kunskaper även önskvärda förkunskaper. Om TS vare sig arbetat som tolk eller har tolkutbildning skulle jag tro att hennes möljighetar att redan idag klara provet är ganska begränsade. Varje språk är en värld. En översättare är en läsare, en tolk och en kreatör - allt i ett. Hitta den översättare utbildning som passar dig i listan nedan.


Jobba som tolk – lediga tolktjänster. Vi söker efter nya tolkar inom alla områden, bosatta över hela landet. För att kunna arbeta som frilanstolk för Semantix måste du ha genomgått den fullständiga grundutbildningen till kontakttolk som.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg