tisdag 12 februari 2019

Vad är poddar

En sådan genre är soundseeing där en geografisk plats eller till exempel ett museum presenteras av någon som fysiskt befinner sig på platsen när sändningen spelas in. Många poddar handlar om speciella ämnen som skaparna är intresserade av och vill dela med sig av, som till exempel filmer, böcker och historia. En podcast (poddsändning, podradio eller pod) är ett enkelt sätt att prenumerera på ljud- eller videofiler via nätet. Via ett program eller en app, väljer du vad du vill lyssna på, sen får du nya avsnitt löpande.


Vad är poddar

En gissning kan vara att det är ungefär samma människor som inte vet vad en tweet eller en podd är. Poddar har alltmer kommit att nyttjas inom innehållsmarknadsföring (Content Marketing). Idag finns det poddar om allt.


I begreppet pod ligger ofta underförstått att det är en serie av podavsnitt. Sveriges Radios poddar är gratis, men din mobilopreratör kan ta betalt för den datatrafik som krävs för att ljudet ska laddas ned till din telefon. Kolla med din mobiloperatör vad som gäller för just ditt abonnemang. Sedan är det bara att klicka på den blå knappen märkt Lyssna, så är du igång.


Ibland finns det en knapp med texten Lyssna med musik och en där det står Lyssna utan musik. Det betyder att det är ett program som har sänts i radio, och där vi har publicerat en version med musik och en utan. Letar du också efter en bra podcast? Hoppas du hittar en ny favorit podcast! Poddtoppen ger dig tips och rekommendationer på intressanta, bra och spännande podcasts.


Topplista för de populäraste poddarna just nu inom alla kategorier. En podcast (pod poddradio, poddsändning) är en serie avsnitt (ljud eller video) som vanligtvis distribueras via ett RSS-flöde. Du kan med olika alternativ prenumerera på dessa flöden för att hela tiden få tillgång till en podcasts senaste avsnitt.


Podden om sex och att äga sina val. De pratar om ämnet helt ocensurerat - ibland tillsammans med gamla ligg som gäster. Det här med poddar har utvecklat många och fått många att komma till insikt med problem och på ett lättare sätt kunnat lösa dem.


Du kommer kunna hitta tips från oss här på vår hemsida på två stycken profiler som bedriver poddar som handlar om sport, hälsa och träning. Det är något som vi starkt tipsar om. Vem är det som styr oss? I den här podden reder vi ut vad som är tillåtet och inte på internet enligt lagen. Vad gör jag när jag är klar?


Vad är poddar

Bolagsverket för offentliggörande. Ett bokslut ska vara tydligt och enkelt att förstå, och är bokföringen i ordning går bokslutet snabbt. Hur gör jag ett bokslut? Man gör sina egna tolkningar och bildar sig en egen uppfattning. Bra sex är när alla inblandade parter har en bra känsla före, under och efter det att man har haft sex.


Osäkerheten är än större när det kommer till podcasts: procent har inte koll på vad en podcast är. Tre timmar om dagen på att surfa. Enligt rapporten är det en av fyra svenskar inte är datorkunnig alls, varav två av tre är pensionärer. Här hittar du de poddar som finns tillgängliga att lyssna på hos oss.


Om oss Vad är en podcast?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg