måndag 11 februari 2019

Relationell psykoterapi utbildning

Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! Vad är en psykoterapeut? Utbildning till psykoterapeut.

Psykoterapi är ett samlingsnamn för olika behandlingsformer som individualterapi, gruppterapi, kognitiv terapi etc. Det finns många olika utbildningar som ger kunskap i psykoterapi. Kognitiva Relationella Institutet. Det är dock endast legitimerade psykoterapeuter som självständigt får bedriva psykoterapeutiskt arbete. Vi är en utbildningsverksamhet som erbjuder grundläggande psykoterapiutbildningar, motsvarande stegsamt orienteringsutbildningar i kognitiv psykoterapi.


Erbjuder mentaliseringsbaserad terapi, relationell psykodynamisk terapi och interpersonell terapi.

Alltmer forskning visar på emotionernas centrala roll i psykoterapi. Vi presenterar rön från neurovetenskap, affektpsykologi och psykoterapiforskning. Eftersom utbildningen är grundad i ett relations- och systemteoretiskt perspektiv, läggs stor vikt vid att pedagogiken utformas i samklang med denna teorigrund. Det innebär att lärarteamets intention är att undervisa relationellt , använda sig av samarbetet inom teamet och samverkan med kursdeltagarna.


JOAKIM LÖF är leg psykolog vid MBT-teamet i Huddinge, där han arbetar kliniskt, med utvärdering och forskning samt med utbildning i MBT. Han går sista terminen på psykoterapeutprogrammet med relationell inriktning vid Linköpings Universitet. Föreningen vill verka för att skapa ett sammanhang och en tillhörighet för psykoterapeuter som genom utbildning , arbete eller på annat sätt har anknytning till eller är intresserade av relationell psykoterapi. Vi har både grundläggande utbildning i psykoterapi , samt psykoterapeutprogram med inriktning mot psykodynamisk individualpsykoterapi med vuxna, eller inriktning mot familjeterapi. S:t Lukas utbildningsinstitut hör till institutionen för vårdvetenskap.


Dagens psykoterapi skiljer sig från den ursprungliga psykoanalysen, som i efterkrigstiden lanserades av Freuds arvtagare i USA och England. De flesta psykodynamiker är överens om att det skett en s. Den relationella psykoterapin idag. Känn dig varmt välkommen att kontakta mig för egen terapi.


Relationell terapi Jag heter Mija Edström och arbetar som terapeut i Linköping.

På hemsidan Relationella rummet finns en del material av Jeremy Safran, en av terapiformens företrädare. Freud var den första pratdoktorn, men mycket har förändrats efter honom. AEDP är en relationell och känslofokuserad psykoterapiform som blir alltmer använd i olika länder. Högskolan i Gävle erbjuder utbildning i grundläggande psykoterapi , motsvarande Steg 1. Jag har gått flera utbildningar i AEDP (Accelerated Experiental Dynamic Psychotherapy) – en modern integrativ terapiform som utgår från anknytningsforskning och neuropsykologi.


I detta inlägg reflekterar hon kring relationell terapi, dess uppkomst, begrepp och sammanhang. Jag är precis halvvägs i utbildningen till att blir psykoterapeut med relationell och interpersonell inriktning. Nivå A” innebär, enligt såväl internationella som nationella.


Det här med relationell psykoterapi … Fjärde terminen på psykoterapeutprogrammet i Linköping har just startat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg