torsdag 7 juni 2018

Parterapi tips

Den parterapi som vi arbetar med (EFT) baseras på Johns Bowlby´s anknytningsteori. Om du vill komma på enskilda samtal med samma tema går det också bra. Ibland kan parterapi också ge insikt i huruvida relationen bör fortsätta eller inte. Tillsammans med en partner träffar man en terapeut för samtal.


Par som känner engagemang i sin relation och vill fortsätta leva tillsammans. Rekommenderas ej om våld eller missbruk förekommer.

Detta har förändrats jättemycket, och i dag finns män som aktivt för parterapi på tal. Om något inte funkar är det viktiga att börja med att hantera nu-situationen. Att söka parterapi i Stockholm.


Söka efter parterapi Stockholm kan man antingen göra på Internet, i gula sidorna eller via bekanta som har erfarenhet av parterapi i Stockholm. Vill du ha kontaktuppgifter till en parterapeut nu med en gång kan du klicka här: kontaktuppgifter parterapi Stockholm. Att gå tillsammans med en älskad i parterapi kan ge redskap för att kommunicera på ett bättre sätt.


Det centrala i vårt arbetssätt är att hjälpa parterna att skapa trygghet, förtroende och kontakt i relationen. Och kommer det fler barn i framtiden så blir det säker ännu mer bråk.

Så jag tänkte att vi skulle gå parterapi för att lära oss att bråka konstruktiv. Jag var lite nervös över att Gustav skulle ta det fel för de flesta går ju parterapi som sista lösning, så är det inte för oss. Men Gustav tyckte det var en jättebra idé. Det första vi måste göra är att försöka förstå vilka psykologiska behov som sätter igång vårt sökande efter kärleken.


Vi har alla behov av att bli sedda, uppskattade och älskade. På den här sidan finner du tips och råd om hur du och din partner kan förbättra och utveckla er relation. Olika skäl för att gå i parterapi. Det är par i alla åldrar som söker parterapi.


De flesta äldre par som söker hjälp har ofta haft problem med sin relation under en längre tid. EFT har utvecklats i USA och Kanada av framför allt Susan Johnsson och Lesley Greenberg sedan tidigt 80-tal. Susan Johnson är chef för ICEEFT, the International Center for Excellence in EFT, Ottawa, Kanada.


Kärlek och smärta befinner sig ofta nära varandra. Ibland för den ena, ibland den andra, nästan som om de var ett danspar. Tar smärtan överhand och blir för stor kan parterapi vara det som vänder dansen så att kärleken åter för.


Metoden hjälper er att bryta era destruktiva mönster och stärka ert förhållande. Jag presenterar också olika terapi-metoder, från de traditionella till de nya som blir allt mer efterfrågade. Parterapi Stockholm och online.


Vi gick i parterapi (familjerådgivning, som det egentligen heter) och det gjorde mycket för oss.

Skälen till varför de söker varierar men man kan se vissa mönster beroende på hur gamla de är och och hur länge de har varit ett par. Då kommer han bara att sitta och tycka att det är nåt jävla flum och han kunde lägga pengarna på nåt annat etc. I vår parterapi arbetar vi med att ge var och en utrymme att berätta hur den tänker och vill ha det. Vår utgångspunkt är att en förändringsprocess startar i en öppen och förtroendefull dialog vilket vi vill skapa i våra samtal för parrådgivning och parterapi i Stockholm.


När kan familjerådgivning behövas?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg