torsdag 28 juni 2018

Bergamo reseguide

Det är första gången med bil i Italien och tips på resvägar och även om någon har nåt bra tips för boende sista natten. Vår, försommar och höst är de bästa årstiderna att resa dit. Webbplatser med bra restips, turistinformation och guider inför resan.


Tips, råd och andra praktiska saker. Bergamo har anor från Romarriket.

För att kunna öppna PDF-filer krävs det att du har programmet Acrobat Reader installerat. Ladda ner Acrobat Reader gratis här om du inte redan har det. Pizzeria San Vigilio, Via San Vigilio – stort urval och fantastiska pizzor! Il Pianone, Via al Pianone – bedårande utsikt, hög klass på maten och mycket bra vinkällare. Bassa är en mer modern stadsdel med bostäder och shoppingdistriktet Via Settembre.


Där har det funnits pengar, smak och stil ett bra tag. Det vittnar Città Alta, den övre och ursprungliga. Den ruvar en bit ovanför Città Bassa, den nedre och moderna, stan.

Det bor fortfarande kvar en del bergamachi i Città Alta, säger tjejen på turistinformationen. Reguljärflyg till Milano går dagligen från både Stockholm, Göteborg och Malmö. Milano har två flygplatser: Linate och Malpensa. De flesta internationella flyg går till Malpensa som ligger mil utanför staden. Härifrån går både bussar, tåg och taxi in till centrum.


MrJet - Boka smart, res mer! Den naturliga samlingsplatsen för alla som är intresserade av fotboll, hockey, motor och bandy. Prisade restauranger, eko-hotell och shopping. Här är några nya och gamla favoriter.


Tolv toppkrogar bjuder på middag! Vi väljer ut tolv av de mest spännande krogarna just nu. Varje krog bjuder på en varmrätt när du tar med en vän. Kom in och dröm dig bort en stund! Italien reseguide Res till Italien och upplev det sköna landet, läs igenom våra reseguider till olika destinationer och semesterorter i Italien för att veta mer om sevärdheter, hotell, musuem och andra saker att uppleva på Italienresan.


Agriturismo – jordbruksturism, slarvigt översatt – är ett av de mest populära sätten att turista i Italien just nu. Du bor på en går som ofta är en.

Längtar du efter att sticka iväg några dagar? Bryta vardagen och göra något kul utan att det kostar så mycket? Då är Lombardiet perfekt för en liten tågsemester.


Välkommen att ta del av vår egen reseguide till Krakow med en massa tips på sevärdheter och kul saker att göra! Har ni själva tips på någon sevärdhet som ni tycker saknas eller har en blogg om Krakow så hör av er till oss så kanske vi kan tipsa om den här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg