torsdag 22 februari 2018

Rfsl betyder

Homosexuell och bisexuell handlar om sexuell läggning, alltså vem man har förmågan att bli kär i eller attraherad av. RFSL tar sedan många år tydligt avstånd från åsikten och uttalar bland annat i sitt principprogra RFSL tar avstånd från alla former av sexuella övergrepp och ofrivilligt sexuellt våld. Våldtäkt och sexuella övergrepp mot barn som begås av vuxna är särskilt allvarliga. RFSL Stödmottagning (f.d.


RFSL :s brottsofferjour) För hbtq-personer utsatta för trakasserier, hot och våld. Har någon gått över din gräns?

Skyddat boende för hbtq-personer. Kunskapsstöd för arbete med våldsutsatta hbtq-personer. Vill ni förbättra ert stöd för utsatta hbtq-personer? Exempel på hur RFSL används i svenska tidningar.


Nu vill RFSL avskaffa sexköpslagen och göra det lagligt att köpa sexuella tjänster – om det sker under ordnade former. RFSL Ungdom anser att juridiskt kön med tiden ska försvinna. Migrationsverkets interna revisionsrapport får nu även skarp kritik av RFSL.

Där kan du ställa dina frågor och få ett personligt svar av en sjuksköterska, barnmorska. Queer kan röra både sexuell läggning, könsidentitet, relationer och sexuell praktik men kan också vara ett uttryck för ett kritiskt förhållningssätt till rådande normer. Syftet var att bredda tidigare använda uttryck som homo, bög och gay. Sexuell läggning och könsidentitet är två helt olika saker. Könsidentitet handlar om hur man definierar och uttrycker sitt kön.


Idag har över 4verksamheter hbtq-certifierats, både inom offentlig och privat sektor. RFSL har hbtq-certifierat i år. Ibland används ”ickebinär” som ett paraplybegrepp för olika könsidentiteter som inte följer tvåkönsnormen. Ickebinär betyder inte samma sak för alla som definierar sig som det. Vissa befinner sig mellan eller bortom kategorierna tjej och kille.


Många ickebinära är inget kön. RFSL arbetar för att homosexuella, bisexuella och transpersoner, samt andra personer med queera uttryck och identiteter, ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som andra. RFSL :s verksamhet är mångsidig och består bland annat av politisk påverkan, informationsarbete och sociala och stödjande verksamheter.


Hbtq-hänget är för dig som är hbtq-person eller som är intresserad av hbtq-frågor. Hbtq betyder homosexuell, bisexuell, transperson och queer. Det är också för dig som är över år och som går på till exempel särskole-gymnasiet.

Varje medlem betyder en starkare röst och bättre muskler för RFSL att kunna göra skillnad. Som medlem blir du uppdaterad om hbtq-frågor. RFSL möter ett starkt motstånd från homofoba, transfoba och bifoba krafter i Sverige och världen och behöver fler vänner som tar ställning. Du kan vara med och påverka RFSL.


På RFSL Skaraborg arbetar vi delvis projektbaserat, det betyder att en del av vår verksamhet är grundat i olika projekt. Här följer en kortfattad beskrivning. Marcus Pettersson - Ordförande. John Poulsen - Kassör. Rickard Wahlander - Ledamot.


Könsdysfori betyder att man lider av, eller upplever hinder i sin vardag på grund av, att ens könsidentitet inte stämmer överens med det kön man blev tilldelad vid födseln. Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner. Nu är modet på väg att genomgå samma transformering och för många.


RFSL definierar queer som Ett brett begrepp som kan betyda flera olika saker men i grunden är ett ifrågasättande av heteronormen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg