onsdag 7 februari 2018

När får man inte göra abort

Oavsett varför du gör abort och avsett om beslutet var lätt eller svårt kan det vara skönt att få hjälp att reda ut tankarna. Du kan ha ett behov av att prata och få stöd både när du står inför beslutet om abort , och i efterhand när aborten är genomförd. Det gäller även dig som varit delaktig till graviditeten. Socialstyrelsen får inte ge tillstånd till abort om fostret kan överleva utanför din kropp. Därför får en abort aldrig göras efter vecka 21.


Om det är för sent för abort. Du måste föda barnet om det inte längre går att göra en abort. Be om stöd från vården och personer omkring dig om det blir så för dig. När man står inför valet att göra en abort är det vanligt att man har många frågor.


Baaam frågade Åsa Enervik, barnmorska på RFSU, om allt från hur en abort praktiskt fungerar till om det kan påverka om man vill bli gravid i framtiden. Olika metoder för att göra abort. Om man överväger att göra abort så ringer man abortmottagningen och bokar tid för samtal och bedömning. Abortmottagningar finns vanligen på sjukhusens kvinnokliniker samt vid vissa större gynekologiska mottagningar.


Det finns främst två metoder att utföra en abort på, medicinsk eller kirurgisk. Jo, fast man ska ju ge barnet ett värdigt liv i år därefter också. Abort kan användas som ett preventivmedel.


Man ska komma ihåg att det är extremt få aborter som sker så pass sent som de sena lagstadgade veckorna. Det här är jag: jag är för abort , det är jag. Majoriteten av Europas länder har gått mot strömmen, med lagar som gör det förhållandevis enkelt att få en abort. Detta kan dock snabbt förändras.


Runt dom veckorna gör man ju oftast RUL och då får man ju se bebisen suga på tummen m. Usch vad hemskt när man nu tänker på det, att det finns folk som gör abort då utan nån som helst rimlig anledning (missbildningar m.m). Medicinsk abort görs med hjälp av tabletter och är det vanligaste sättet att göra abort. Fördelen med medicinsk abort är att det är skonsammare mot kroppen. När kirurgiska ingrepp behöver göras ökar risken för infektioner och eventuella skador på livmodern. Först får du ett läkemedel som gör att graviditeten avstannar.


Det är tillåtet att göra abort när alla andra medel för att avvärja denna fara undersökts. Efter det tredje stadiet, när fyra månader passerat, är det inte tillåtet att avbryta graviditeten förutom om en grupp pålitliga medicinska specialister beslutat att det kommer leda till kvinnans död om fostret behålls. Ibland lossar inte moderkakan efteråt, i vilket fall man gör en skrapning så att livmodern blir helt tömd.


När får man inte göra abort

Det tar oftast en dag men kan ibland ta två dagar. När du kommer till mottagningen får du en tablett som påbörjar aborten. Den gör så att graviditetshormonerna i kroppen sjunker och att livmoderhalsen mjuknar och öppnar sig. När det gäller psykiska besvär på grund av en abort visar undersökningar att det är situationen före aborten som påverkar den psykiska hälsan, inte själva abortingreppet.


Efter att du har tagit tabletten får du åka hem. En kvinna som är övertygad om att abort är det bästa beslutet får sällan problem efter aborten. I Japan måste båda mannen och kvinnan ge sitt godkännande för att aborten ska få genomföras, men det gäller inte när det handlar om våldtäkt då kvinnan bestämmer själv. Kirurgisk abort kan man göra till och med 12:e graviditetsveckan.


När får man inte göra abort

Om graviditeten gått längre än veckor gör man en kombination av kirurgisk och medicinsk abort. En sådan abort tar lite längre tid och man får oftast stanna på sjukhuset över natten. Om man gått längre än veckor måste man ansöka om att få abort hos. Ni är två som har försatt er i situationen och då får ni allt ta hjälp ihop, att göra abort eller besluta er för att bli föräldrar efter ordentliga samtal.


Marcus svarar: Föd barnet. Livet fulländas när man får barn. Man blir begränsa men friheten att få barn övervinner med enkelhet den begränsningen.


När får man senast göra abort om man är gravid? Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Man får ju oftast reda på att man är gravid vid utebliven mens dvs runt vecka 4. Hur fort kan man få en medicinsk abort efter det?


Får man det direkt eller måste man vänta några veckor? Jag tänker inte på köer i vården nu utan bara hur fort det går att genomföra en abort efter utebliven mens. Så abort kan inte vara så himla fel.


När får man inte göra abort

Sen klart att de är ju fel om man gör abort flera gånger för man inte vill ha barn o. Sen visst vissa får hata mig för mitt tycke men jag håller med om att inte ALL abort ska få genomföras men av vissa skäl borde man få göra abort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg