torsdag 4 maj 2017

Sju gyllene regler för en lycklig kärleksrelation

Sju gyllene regler för en lycklig kärleksrelation

Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. Skickas inom 2-vardagar. Boken har läsarrecension. Sju gyllene regler för en lyck.


Samtliga regler utgår ifrån vardagens vitala betydelse. De par som visar varandra omtanke och uppskattning dagligdags lägger grunden för en trygghet och stabilitet som är helt nödvändig för att mer allvarliga. När par är väl förtrogna med varandras tillvaro kallar Gottman det för att de har en rik och detaljerad kärlekskarta. De är noga med att komma ihåg viktiga tilldragelser i varandras liv och de ser till att fortlöpande uppdatera relevant information. Något skrapad vid nedre, främre pärmkanten.


Några sidor vikta i överkant av förvaring. Det finns sju regler som kännetecknar en lycklig relation. I ett forskningslaboratorium (skämtsamt kallat the love lab) har Gottman under många års tid studerat hur gifta par relaterar till varandra.


Skaffa en gemensam grundsyn: Man behöver som sagt inte tycka lika om allt. Men vissa gemensamma värderingar och mål är viktiga för förhållandet. Han är ju annars professor i psykologi vid Washingtons Universitet. Jag läste boken för flera år sedan eftersom jag råkade stupa över den på en sekond hand affär. Köp av 1st vara Vinnarmail skickas automatiskt till dig efter du slutfört ditt köp i kassan.


De här gyllene kärleksreglerna hade jag kunnat gissa mig till på förhand. Och det är ju precis som det är i livet: det är det enkla som är det svåra. Litteraturlista för SOAPGrundläggande psykoterapiutbildning i familjeterapi på. I denna andra artikel om Gottmans sju gyllene regler för en lycklig kärleksrelation tar jag upp den fjärde och femte regeln som kan användas i parterapi. En grundbok i Imagoterapi.


Har flera övningar ni kan göra hemma. På engelska heter boken Getting the love you want. Relativt lättläst och är baserad på en gedigen forskningsgrund. Vår parkurs baseras till stor del på hans forskning. Håll kärleksrelationen vid liv med.


Men en relation måste underhållas för att fortsätta. John Gottman presenterar sin banbrytande forskning i denna suveräna bok. Syftet med boken är att hjälpa partnern förstår varandras språk för att kunna uttrycka sin kärlek till sin partner på ett sätt som denna kan förstå. Författaren Gary Chapman är författare och föreläsare och bor i Winston-Salem, North Carolina, USA. The seven principles for making marriage work.


Sju gyllene regler för en lycklig kärleksrelation

I en anda av förtrolighet har man lärt känna varandras olika sidor (positiva som negativa) och drömmar. Relationen präglas av hänsyn och omtanke i stort såväl som i smått, och de dagliga ömhetsbevisen betyder mycket för båda parter. De sju gyllene reglerna för en lycklig kärleksrelation (som även utgör kapitlen i boken) är. Tips till en lyckad dag. Håll om mig, sju livsavgörande samtal om kärlek.


Stärk din relation med commitment theraphy. Att hålla lusten levande i långa förhållanden. Samtalets magi – när alla i familjen får komma till tals. Lund: Studentlitteratur, 3s.


Helsingborgs Dagblads läsare har skilda åsikter. Att vara tillsammans timmar om dygnet kan bli för mycket o kväva en , att ha space och kunna vara från varandra är sunt för ett förhållande. Det är uppfriskande, skriver en läsare medan en annan inte förstår metoden: Pausa = ett fegt sätt att göra slut på en relation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg