Nötkött blir mörare ju längre det lagras. Välj därför gärna kött med kort bäst-före-datum i kyldisken. Kött – kvalitetsmat från svenska bönder!
När du köper svenskt kött vet du att du får en råvara som producerats med respekt för djuren. Grisarna får ha knorren kvar, korna får beta ute på somrarna – självklarheter kan det tyckas, men inte överallt! Nu serveras Skärgårdsburgaren ombord på Birka.
Den innehåller bara rent kött från Skärgårdslakteriett. Skärgårdsslakteriet garanterar att du får lokalproducerat kött från frigående djur som äter och dricker vad naturen bjuder. Djur som hjälper till att hålla vårt skärgårdslandskap ljust och öppet. Roslagskött ska vara som att köpa kött direkt från bonden, men med komforten som matbutiken erbjuder.
Griskött är en ung muskel, det ska ätas så färskt som möjligt. Därför lägger Roslagskött stor vikt vid att köttet ska vara färskt när det kommer till butiken. Lövsta Kött erbjuder Uppsalaregionens alla konsumenter närproducerat nöt-, fläsk- och lammkött.
Lövsta Kött garanterar uppfödare, kunder och konsumenter tydliga riktlinjer genom hela ledet, från bondgård till färdig produkt.
Lövsta Kött levererar styckningsdetaljer till butiker och restauranger i Uppsala med omnejd. All vår slakt, styckning och paketering sker i södra Sverige. Det är ju vanligt att folk som känner en bonde köper kött direkt från honom eller henne.
Men jag tänkte att även de som inte har sådana kontakter kan vara intresserade av att köpa direkt från gården. Då kan det här vara ett alternativ, säger Peter Sennbla initiativtagare till Naturvårdsbonden. Gårdsbutiker som säljer kött , fågel och charkprodukter från bl a fågel, nöt, gris och lamm samt vildsvin, hjort och annat vilt. Vi använder oss endast av svenskt kött , så närproducerat som möjligt och våra charkprodukter innehåller inga onödiga tillsatser. Allt från hela köttlådor.
Hos oss på Basunda Gård kan du självklart titta förbi och köpa kött under våra öppettider. Vi kan erbjuda viltkött från dovhjort, kronhjort, rådjur och vildsvin. I gårdsbutiken säljer vi efter tillgång färskt lammkött, en del lamm kommer från vår egen fårbesättning andra köper vi in från halländska gårdar. Lammen slaktas i vårt gårdsslakteri när de är omkring 4-månader gamla.
Efter slakt får kropparna svalna långsamt, därefter hängmörar vi köttet i ungefär en vecka. Ditt lokala slakteri ! Köttet kommer sedan tillbaka, och då hängs och möras det i två veckor. Därefter styckas det i vårt eget styckeri.
När det är brist på vårt egna nötkött så köper vi ifrån Scan. I visthusboden, Åby Gårds Butik kan Du köpa kött av nöt, utegris och lamm.
Den här utvecklingen finner jag faktiskt lite oroande. Kunskapen om hur man hanterar kött och farorna med det, har så gott som fallit bort. Nu ska vanliga människor plötsligt köpa kött direkt från bonden, där ingen part i regel vet hur varorna bör hanteras.
Vem har egentligen kontroll över kylkedjan?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.