fredag 19 maj 2017

Lämna svenska kyrkan online

Under år har Termo Original haft fokus på att utveckla dom bästa tänkbara underställen. Material som passar dom skandinaviska årstiderna och det varierande klimatet. Här kan du köpa friluftsmat. Muggar, stekpannor, bestick m. Skotork, strumpor, mössor med mer.


Du kan också lämna kyrkan genom att helt enkelt i ett personligt möte prata med kyrkoherden i din församling.

Här hittar du enkelt vilken församling du tillhör. Om du har flyttat från Sverige. Fyll i ditt personnummer och signera online så skickar vi in rätt blanketter till din församling utifrån aktuella uppgifter i folkbokföringsregistret. Tjänsten är helt gratis och skulle du ångra dig kan du närsomhelst gå med igen utan kostnad. Inga personuppgifter sparas.


Likaså kan det finnas anteckning för vårdnadshavare som inte tillhör kyrkan , men har barn under år som tillhör kyrkan. Anteckningen tas bort ur kyrkobokföringssystemet när barnet blir år eller vårdnadshavaren begär att anteckningen ska tas bort. En digital underskrift räcker inte.


Att lämna svenska kyrkan eller att avsäga sig sitt medlemskap i svenska kyrkan eller att gå ur svenska kyrkan.

Klicka här för att starta din anmälan för att gå ur svenska kyrkan. På den här sidan kan du läsa om kyrkokansliets behandling av personuppgifter. Men just den här frågan ligger inte uppe just nu.


På många andra ställen kan du regelbundet fira gudstjänst på svenska och få träffa en präst. Med vår tjänst så slipper du kyrkoavgiften och sänker din skatt. Att ansöka om utträde digitalt är än så länge inte möjligt.


Varför lämnar människor då kyrkan ? Så här påverkar det din begravning. Allt som krävs är din namnteckning på avsedd blankett och du är snart ute. Det finns dock anledning att tänka igenom beslutet en extra gång innan ditt utträde är satt på pränt.


Och att ni som gått ur, kommer tillbaka, och är med på det sätt som passar er! Svenska kyrkan i utlandet (tidigare kallad SKUT) har församlingar på drygt orter. Det handlar enbart om att många årligen betalar för att vara medlemmar i något dom kanske inte vet om, eller vill vara med i, och att det finns mycket pengar att spara på att säga upp sitt medlemskap.


Kanske av anledningen att man inte orkar med pappersarbetet eller inte vill behöva ringa eller ta emot något jobbigt samtal från sin församling eller kanske helt enkelt inte vet hur man skall gå till väga för att. Det nya med denna tjänst är att den är helt digital och gratis. Man knappar in sitt personnummer och undertecknar med en digital signatur.


Att lämna Svenska Kyrkan är som att ställa fönstren på vid gavel när det är minusgrader ute. Denna handlingsoffentlighet kan delas upp i två huvudtyper: 1. Det är inte logiskt på något sätt.

Den som regleras i TF. Nu på onsdag är det sista chansen att lämna kyrkan för att slippa kyrkoavgiften nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg