torsdag 25 maj 2017

Emdr ångest

Emdr ångest

Få bort din ångest med effektiv ljudbok. Om bedömningen är att metoden är lämplig och kan vara till hjälp fortskrider förberedelserna. Själva bearbetningen av händelsen sker med hjälp av ögonrörelser.


Emdr ångest

Vilket har visat sig effektivt när det kommer till att minska den emotionella kopplingen till de traumatiska minnena. Bli fri från skräck, ångest , skam och svåra trauman med ögonrörelser. Internationellt erkänns metoden som verksam vid behandling PTSD-post traumatic stress disorder. Metoden vann stor popularitet och terapeuter var entusiastiskt övertygade om dess effekti-vitet, medan däremot den akademiska världen initialt var skeptisk ( 3).


Egentligen är det en traumaterapi men min psykolog har föreslagit den metoden mot min sociala fobi och ångest. Disorders, revision IV) definieras ångest som olustkänslor el-ler kroppsliga spänningssymtom inför en förväntad fara eller olycka där det upplevda hotet kan komma utifrån eller inifrån. Den kliniska bilden hos äldre präglas ofta av diffus ångest , oro samt spänning med depressiva inslag i form av dysfori, hopplöshetskänslor, hypokondriska idéer, somatisering samt ibland också fobier och tvångssyndrom. Karaktären på ångesten kan variera från en allmän oro till panikattacker. EMDR terapi består av åtta faser.


Exempel på sådana är: ångest och panikkänslor, svår sorg, reaktioner på fysiska sjukdomar och många andra tillstånd där starka känslor är förknippade med livsupplevelser. Det finns en del olika aspekter i det du tar upp. Det är lättare att undersöka de olika delar av dina problem om jag kan träffa dig. Många försöka självmedicinera när problemen väcker ångest.


Själva substans påverkan kan hindra ångestbearbetningen i terapi. Bedriver individuell psykoterapi på psykodynamisk grund för unga vuxna och vuxna. Bred kompetens och lång erfarenhet av att arbeta med psykoterapi. Arbetar med kriser, utmattning, våld i nära relationer, depressioner och ångest. Du känner oro, ångest eller har svårt att sova.


Emdr ångest

Du har svårt att lita på andra människor och isolerar dig från omvärlden. Du har tvångsmässiga tankar eller skadar dig själv. Du plågas av tankar på någonting hemskt eller jobbigt som har hänt, och som du inte kan komma. Patienter med oro, ångest , depression, panikkänslor, fobier eller svår sorg kan ha nytta av en metodik som kombinerar olika element från flera terapimetoder som till exempel kognitiv psykoterapi ochpsykodynamisk terapi. Därför är också så kallade psykoedukativa insatser viktiga inslag under stabiliseringsfasen som ett slags utbildning i hur psykologiska mekanismer kan fungera för den som har PTSD.


Ofta krävs även medicinering för att patienten ska kunna hantera sömnbesvär, ångest , depression och smärtor (se avsnittet Mediciner). De kan inte sluta tänka på händelsen och minnesbilder kommer upp vid flertal tillfällen, minnen och koncentrationen är nedsatt, man känner att man är inte riktigt närvarande och tankarna går tillbaka till det upplevda. En del pat reagera med ångest och panikattacker likasom depressiva perioder. Familjen upplever att man inte är sig lik.


Läkemedel mot depression, i första hand selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI), har visat effekt mot posttraumatiskt stressyndrom. Ingen kan i dag säga exakt varför emdr fungerar, men det finns flera intressanta teorier, säger hon. En vanlig uppfattning bland emdr -förespråkare är att den dubbelsidiga stimuleringen underlättar ett stört samspel mellan olika delar av hjärnan, vilket i sin tur skulle göra det lättare att minnas och bearbeta skräckfyllda upplevelser. Ledande inom Neurofeedback i Sverige med bas i Stockholm.


Vi använder den senaste teknologin och tar emot klienter från hela Sverige. Annat som kan ge ångest är att man missbrukar alkohol eller andra droger, eller att man har slutat för snabbt med antidepressiv medicin. Men man kan också få ångest utan att veta varför.


Det kan då vara svårare att hantera den, men vad som än orsakat ångesten kan man få hjälp och bli bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg