torsdag 18 maj 2017

Hindersprövning väntetid

Hindersprövning begärs gemensamt. Ni ska skriftligen försäkra att det inte finns något äktenskapshinder. Försäkran lämnas på en särskild blankett till Skatteverket. När hindersprövningen är klar får ni dels ett intyg om hindersprövning , dels ett vigselintyg från Skatteverket.


Intygen skickas hem till er och gäller i fyra månader. När vi lämnade in våra papper om hindersprövning fick vi veta att det kunde ta upp till åtta veckor att få tillbaka papperna. Och det var på vintern och vi är båda svenskar. Hur lång tid tar en hindersprövning ? Måste det vara originalpapper som man lämnar in när en person inte har svenskt personnummer? Tänkte om han kan faxa papperena till mig från sitt hemland innan han kommer hit och jag kan lämna in ansökan om hindersprövning medan jag väntar på att han ska komma, så vi sparar tid.


Präst bad oss att ansökan om hindersprövning till skattverket och det är helt nytt för mig så hur lång. Bor i Malmö om någon har erfarenhet därifrån. Att gifta sig i Stadshuset är mycket populärt, så det är ofta lång väntetid. Bokning av återbudstid.


Vi får ibland återbud av bokade tider för vigslar. För att kunna boka en återbudstid måste ni först ha ert hindersprövningsintyg och vigselintyg från Skatteverket, sedan kan ni registrera er i e-tjänsten. Ansökan görs gemensamt hos den lokala skattemyndigheten i det län där någon av parterna är folkbokförd. Kontakta skatteverket och be att få ”Anmälan hindersprövning ” samt ”Anmälan efternamn” eller hämta dem själv på skatteverkets webbplats.


Dessa ansökningar ska undertecknas och återsändas till Skatteverket varpå ni efter cirka en vecka automatiskt får hemskickat ”Intyg vigsel” och ”Intyg hindersprövning ”. Parterna måste själva anmäla vigseln till Skatteverket i Sverige. För vigsel vid svenska kyrkan i utlandet se Svenska Kyrkan i utlandet SKUT:s webbplats. SKUT, Svenska Kyrkan i utlandet. Ambassader med vigselrätt. Sveriges ambassad i Abuja (Nigeria) Vigsel mellan svenska medborgare.


Hindersprövning väntetid

Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Innan ett äktenskap får ingås ska det prövas om det finns något hinder mot äktenskapet ( hindersprövning ). Denna prövning görs av Skatteverket och ska vara klar vid bokningstillfället. Malin heter jag och driver en av Göteborgs största bloggar, goteborgsmamman. Jag är idag år gammal och bor i Vasastan i Göteborg tillsammans.


Blanketten kan du också hämta på Skatteverkets webbplats. När ni har fyllt i ansökan om hindersprövning skickas den till Skatteverket. Detta är INGET skenäktenskap, har nu lämnat in ny ansökan på webben, alltså tillbaka på ruta ett. De allmänna domstolarna är uppdelade i tingsrätter, hovrätter och Högsta domstolen.


Mark- och miljödomstolarna och Patent- och marknadsdomstolarna är en del av. Pass och nationellt id-kort Du som är svensk medborgare kan ansöka om pass eller nationellt id-kort hos polisen. Du behöver boka tid och personligen komma till.


Justitieombudsmannen (JO), eller Riksdagens ombudsmän som är det officiella namnet, granskar att myndigheterna arbetar enligt de lagar och regler som styr deras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg