torsdag 4 maj 2017

Duktighetssyndromet

Duktighetssyndromet ” av Monica Renstig och Hélène Sandmark. Boken ger inblick i några kvinnors dikeskörningar och varje berättelse kommenteras av forskarna med råd och strategier kring hur de istället kunnat agera. Den ger konkreta råd hur vi undviker duktighetsfällan och pekar också på riskfaktorer för att drabbas. Skickas inom 1-vardagar. Du lider av duktighetssyndromet.


Du äter kanonbra i veckorna, men på helgerna brakar du loss och kör i dig tusen kalorier på en enda måltid.

Eller så gör du som många kvinnor: äter sparsamt under dagarna, men trycker i dig alldeles för mycket på kvällen. Inspirationsföreläsningar över viktiga områden i livet som bör vara i balans för att vi ska må bra och få högre livskvalitet. Våra grannar har en massa gånger om vi talat t. Från start uppfostras fortfarande många flickor till att vara †duktiga flickor†och till att ge, inte kräva. Dessa beteenden kan hindra kvinnor från att lösa problemen på rätt sätt.


Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen. Att komma ifrån duktighetssyndromet För några veckor sedan skrev jag om att Kjell Peder Johansson var gästlärare hos oss på Framnäs för att lära oss om Scenisk beredskap. Kort och gott ville han uppmärksamma oss och göra oss medvetna om vårt sceniska beteende och hur små pyttesaker kan påverka publikens uppfattning om oss.

Med höga ideal i livet kryper duktighetssyndromet ner i åldrarna. Att prestera blir allt viktigare, och till stressmottagningen på Karolinska Institutet kommer många kvinnor, men också män, för att laga sina sönderstressade kroppar och för att finna den själ, som för länge sedan slutat att hänga med i ett ökande livstempo på bekräftelse. Vägen dit och vägen ut! Bygger på den omtalade forskningen av orsaker till utbrändhet.


Lär dig spelreglerna och gör karriär – För att göra karriär räcker det inte med att bara vara duktig. Det finns hos både kvinnor och män. Däremot skiljer sig attityden ofta åt. Mälardalen University, School of Health, Care and Social Welfare. Det var september och jag och min klasskamrat Emma var på bokmässan i Göteborg.


Så är det verkligen, sa jag till Emma när jag såg titeln på boken. Nåja, inflikade Monica leende. Jag menar nu absolut inte att jag är en sån person. Känns som att jag oftast gör fler fel än rätt. Men däremot har min vardag den här veckan varit väldigt lik vardagen för en människa med duktighetssyndromet.


Jag går i skolan, och koncentrerar mig faktiskt på lektionerna. En skillnad är att i antigympa vill man ännu mer komma bort från duktighetssyndromet. Antigympa handlar om att låta kroppen i sin egen takt utforska hur den ska få tillbaka sin egen muskelbalans med hjälp av enkla, mjuka och långsamma men ändå distinkta rörelser.

Ju färre rörelser, desto bättre. Du kanske föraktar dem för att de inte gör sitt jobb så bra. Men innerst inne finns det nog en avundsjuka på henne som bara är halvförberedd på mötet ändå verkar så cool. Mycket av duktighetssyndromet handlar om ens egen osäkerhet.


Utmana osäkerheten och testa att förbereda dig mindre. I sin debutroman skriver finlandssvenska Heidi Hakala om duktighetssyndromet och kampen mot de orimliga ideal sociala medier och prestationssamhället skapat. Många har en svartvit bild och tror att man är antingen ett geni eller en loser. Men det är helt okej att bara vara en vanlig människa.


Lär dig att bemästra spelreglerna i hård konkurrens och avancera utan att öka arbetsbelastningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg